KreuStil Jetese

Sot është Dita Ndërkombëtare e Gjuhës Amtare!

Sot është Dita Ndërkombëtare e Gjuhës Amtare!

Sot është Dita Ndërkombëtare e Gjuhës Amtare. Kjo ditë ndërkombëtare është shpallur nga UNESCO në vitin 1999, dhe si e tillë festohet më 21 shkurt të çdo viti.

Që nga viti 1999, më 21 shkurt çdo vit në mbarë botën organizohen manifestime, organizime në nivel kombëtar e ndërkombëtar, me qëllim të ruajtjes dhe promovimit të gjuhëve amtare.

Gjuha është pjesë e pandashme e identitetit të një populli me anë të së cilës shprehet shpirti dhe kultura e tij. Gjuha e një populli, zhvillimi i saj, e folura e tij, dashuria ndaj saj dhe promovimi i saj tregon, në fakt, kulturën që mbretëron brenda pjesëtareve të atij populli, asaj shoqërie.

 “Gjuha amtare shënon rrugën e qenies njerëzore dhe përmes saj ajo hyn në shoqëri, bën kulturën e grupit të cilit i takon dhe vendos bazat për zhvillimin e aftësive intelektuale të saj”, thuhet në dokumentin e UNESCO-s 16/C

Bordo
Shtator - No.63

SHKARKO VERSIONIN PDF