Përbërësit
Për mbushjen:
– 60 g djathë
– arra, kripë dhe piper
– vaj ulliri ekstra i virgjër
Për beshamelin:
– ½ litër qumësht
– kripë, piper, arrëmyshk
Përgatitja
Vendosim kungullin të ziejë në një enë me ujë dhe një gjethe dafine për 25 minuta. E nxjerrim nga zjarri, e presim në feta dhe me një lugë heqim tulin e kungullit, të cilit i shtojmë vaj ekstra të virgjër, piper dhe kripë.
Në një tigan hedhim gjalpë, shtojmë pak miell dhe e trazojmë në mënyrë të pandërprerë në mënyrë që të mos krijohen kokrra. Shtojmë qumshtin dhe vazhdojmë ta trazojmë. Kur masa të fillojë të trashet, shtojmë kripë, piper, arrëmyshk dhe djathë. E ulim zjarrim dhe e lëmë të ftohet.
Në një tas hedhim gjizë dhe pasi e hollojmë duke e rrahur, shtojmë një vazë në mënyrë që masa të mpikset, hedhim dy lugë miell dhee përziejmë me qumësht, shtojmë kripë, piper dhe arrëmyshk dhe e përziejmë në mënyrë që të krijohet një masë homogjene.
Pasi të përgatisim të gjitha përbërësit për mbushjen e lazanjave, marrin këto të fundit dhe i vendosim në një tavë duke u kaluar pak në ujë të vakët. Ngrohim paraprakisht furrën në 180 gradë dhe të fillojnë kompozimin e lasanjës, duke alternuar shtresat: Së pari një shtresë e hollë me krem kungull dhe tjetra me masën e gjizës dhe djathit. Pasi të mbarojmë vemdosjen e të gjithë petëve, pjesës së sipërme i hedhim beshamelin, e mbulojm më pak gjalpë të shkrirë dhe e vendosim për pjekje për 25 minuta.


Lady Gaga shpallet Femra e Vitit nga Billboard

Koleksioni më seksi i këpucëve

Portofoli që nuk humbet kurrë

50 vite kalendar Pirelli në një vepër të vetme

10 ikona dhe ‘binjaket’ e tyre moderne

Rikthehen çantat e viteve ’90-të


Koha të zgjedhësh një pulover

Unazat e fejesës më të njohura në histori


Ja sesi të kombinoni fundin e gjatë

Të gjithë të çmendur pas truprojës së Adele


Pallto ushtarake për t’u përballur me dimrin

12 gratë më të bukura në botë

Ja çanta më e shtrenjtë e Louis Vuitton

Pse Reese Witherspoon do të bëhet Barbie?

Richard Avedon rrëfen Dior
