29 prilli, Dita Ndërkombëtare e Vallëzimit!

Këshilli Internacional i Kërcimit, partneri kryesor për artet skenike të UNESCO-s, themeloi Ditën të Vallëzimit dhe vendosi të festonte datën 29 prill për të nderuar ditëlindjen e Jean-Georges Noverre, i cili njihet si krijuesi i baletit modern.

Dita Ndërkombëtare e Vallëzimit synon të festojë vallëzimin, të kënaqet me universalitetin e kësaj forme arti dhe të kapërcejë të gjitha barrierat politike, kulturore dhe etnike. Ajo ka si qëllim që njerëzit të kenë së bashku me një gjuhë të përbashkët.

29 prilli është një ditë kremtimi për ata që mund të shohin vlerën dhe rëndësinë e formës artistike “vallëzim”, dhe vepron si një thirrje për qeveritë, politikanët dhe institucionet që nuk e kanë njohur ende vlerën e saj për njerëzit dhe individin.

Për shkak të pandemisë, Dita Ndërkombëtare e Vallëzimit do të festohet në online  Organizata u ka kërkuar njerëzve që të ndajnë videot dhe mesazhet e tyre dhe t’i ndajnë ato në www.iti-ëorldëide.org

 

 

 

Previous ArticleNext Article