KreuStil Jetese

OBSH për Omicron: Kategorizohet si ‘i butë’, prek vetëm pjesën e sipërme të trupit!

Ndërsa varianti më i ri i koronavirus po përhapet me shpejtësi të madhe në të gjithë botën, fatmirësisht përfaqësues të OBSH kanë bërë me dije se ky variant nuk futet tek ato më seriozet dhe se prek vetëm pjesën e sipërme të trupit, pa kaluar në mushkëri, ç’ka bën që edhe simptomat të jenë më të lehta dhe të ngjashme me ato të gripit të stinës.

“Po shohim gjithnjë e më shumë studime që tregojnë se Omicron po infekton pjesën e sipërme të trupit, ndryshe nga të tjerat. Ne patëm një numër të madh studimesh që përsëri vërtetonin se vaksinat akoma ju mbrojnë kundër shtrimit në spital, kundër sëmundjeve të rënda dhe vdekjes”; tha në një konferencë Abdi Mahamud, menaxheri i OBSH-së për incidentet mbi pandeminë.

Sa i përket pyetjes nëse do të duhet një vaksinë e re për variantin Omicron. Mahamud u shpreh se është ende herët për të diskutuar këtë çështje pasi gjithçka varet nga sjellja e Omicron në javët në vazhdim.

Bordo No.64
Nëntor 2023

SHKARKO VERSIONIN PDF