KreuStil Jetese

Shenjat që tregojnë se jeni një person më i mirë sesa mendoni! 

Shenjat që tregojnë se jeni një person më i mirë sesa

Nga meditimi tek terapia, njerëzit po kërkojnë mënyra për të kuptuar më mirë veten dhe për të përmirësuar jetën e tyre. Megjithatë, sot është e lehtë të bëhemi tepër kritikë dhe të fokusohemi te të metat dhe mangësitë tona, thote Telegrafi. Por ndoshta duhet të jemi më pak të ashpër ndaj vetes. Ka disa shenja që tregojnë se në fakt, jeni njeri më i mirë nga sa mendoni.  

Ju merrni përgjegjësinë për veprimet tuaja: nëse bëni një gabim ose lëndoni dikë, e pranoni dhe përpiqeni t’i rregulloni gjërat. 

Dëgjoni të tjerët: pranoni mendimet e njerëzve të tjerë dhe jeni të vëmendshëm ndaj asah cfarë kanë për të thënë.  

Përpiqeni t`i ndihmoni të tjerët: bëni gjithçka për të ndihmuar ata që kanë nevojë, edhe nëse është thjesht një gjest i vogël. 

Ju jeni të sjellshëm: tregoni mirësi ndaj të tjerëve, edhe kur nuk pritet apo kërkohet. 

Jeni empatik: jeni në gjendje ta vendosni veten në vendin e të tjerëve dhe të kuptoni ndjenjat e tyre. 

Jeni të duruar: keni një nivel të lartë durimi, veçanërisht në situata të vështira ose sfiduese. 

Jeni të sinqertë: vlerësoni ndershmërinë dhe përpiqeni të jeni të sinqertë në ndërveprimet tuaja me të tjerët. 

Jeni të respektueshëm: i trajtoni të tjerët me respekt, pavarësisht nga prejardhja ose statusi i tyre. 

Jeni mendjehapur: jeni të hapur ndaj ideve dhe perspektivave të reja dhe jeni të gatshëm të mësoni nga të tjerët. 

Falni: jeni në gjendje t’i falni të tjerët për gabimet e tyre dhe të vazhdoni para. 

Jeni të vetëdijshëm: i dini pikat tuaja të forta dhe të dobëta dhe punoni për të përmirësuar veten. 

Jeni të përulur: nuk ndjeni nevojën të mburreni për arritjet tuaja ose të ulni të tjerët. 

Jeni mirënjohës: vlerësoni gjërat e mira në jetën tuaj dhe shprehni mirënjohje për to rregullisht. 

Tags:

Home bordo

Bordo No.64
Nëntor 2023

SHKARKO VERSIONIN PDF