KreuBusull

Rikthehet ora verore!

Rikthehet ora verore!
Kthehet ora verore. Në orën 02:00 të mëngjesit të sotëm akrepat u zhvendosen 1 orë përpara në 03:00, kur hyn në fuqi dhe ora e verës. Ky ndryshim, në mbrëmjen mes të shtunës 30 dhe të dielës 31 mars 2024, përkon me festën e Pashkës.

Kompjuterët dhe pajisjet e lidhura me internetin përditësohen automatikisht, ndërkohë që është e nevojshme të korrigjoni manualisht kohën e treguar nga orët analoge.

Zgjimi një orë më herët se zakonisht mund të prishë ritmin tonë ose orën natyrale 24-orëshe të trupit dhe të na bëjë të ndihemi të përgjumur dhe të çorientuar, gjë që mund të rezultojë në pasoja të tjera shëndetësore.

Në një studim të botuar në revistën Sleep Science and Practice, gati 14% e njerëzve thanë se flinin më keq gjatë dy javëve pas ndërrimit të orës.

Ne të gjithë mbështetemi te drita e ditës dhe natës për t’i sinjalizuar trupit tonë se kur është koha për t’u zgjuar dhe për të fjetur, kështu që edhe ndryshimet delikate mund të prishin ritmin qarkullues që rregullon pushimin tonë.

Tags:

ora verore

Bordo No.64
Nëntor 2023

SHKARKO VERSIONIN PDF