KreuCelebrity

“Nuk janë shpirtrat e njerëzve të vdekur”, teologu tregon çfarë janë hijet dhe përse i shohim!

“Nuk janë shpirtrat e njerëzve të vdekur”, teologu

I ftuar në programin “Në shtëpinë tonë”, për të folur për hijet, nëse ekzistojnë apo janë thjesht pjellë e imagjinatës sonë, teologu Miron Çako e pohoi se hijet ekzistojnë, por nuk janë shpirtrat e njerëzve të vdekur.

“Nuk janë shpirtrat e njerëzve të vdekur”, teologu

“Disa i thonë fantazma, disa i thonë hije, disa i thonë xhinde. Ekzistojnë, por duhet të dimë se çfarë janë. E para nuk janë shpirtra të vdekurish sepse në momentin kur vdes një njeri, teologjikisht trupi ndahet nga shpirti, trupi shkon në dhe sepse në dhe u mor dhe shpirti njerëzor shkon në dy destinacione. Nëse ai është një njeri besimtar dhe i drejtë, gjykohet nga Zoti dhe shkon në habitatin qiellor që rri me perëndinë, pra i themi parajsë. Në qoftë se është njeri i pabesë, mëkatar dhe ka vdekur si i tillë, ai shkon direkt në burgjet nën tokës që quhet bota e vdekjes. Shpirtrat e të vdekurve nuk qarkullojnë.

Por çfarë janë këto fantazma që mund të shfaqen me fytyrën e njeriut, me zërin e njeriut, edhe të njërit tënd më të dashur. Këto nuk janë shpirtra, sepse sot ka neokromacia quhen, ata që lidhen me të vdekurit edhe marrin informacion prej tyre. Ky është një mashtrim i madh sepse nuk po flasim me shpirtin e mamasë, babit etj që pretendon dikush të flasë. Ka raste që ja fusin kot. Vetëm engjëjt e Zotit dhe demonët që janë engjëjt e rënë që qarkullojnë në eter dhe demonët gjithmonë paraqiten në forma të tilla, përmes fytyrave të njerëzve tanë që janë larguar dhe ata na manipulojnë. E para na shfaqen për të na frikësuar që kalojnë në probleme psikologjike, madje dhe mund të çmendesh”, shpjegoi teologu.

Bordo
Shtator - No.63

SHKARKO VERSIONIN PDF