KreuCelebrity

Paris, një rruge i vihet emri i David Bowie: Homazh ikonës së rock-ut!

Paris, një rruge i vihet emri i David Bowie: Homazh ikonës së

David Bowie ka sot në Paris një rrugë me emrin e tij. Kryeqyteti francez i bëri kështu një homazh të rrallë ikonës së rock-ut, me një rrugë në lagjen e 13-të të tij- Rue David Bowie- e inauguruar më 8 janar, dita kur artisti do të kishte mbushur 77 vjeç. Ndërkohë tetë vjet pas vdekjes së tij më 10 janar 2016, Qyteti i Dritave arriti një tjetër rekord botëror, duke u bërë qyteti i parë në botë që nderoi në këtë mënyrë “Dukën e Bardhë”.  

Paris, një rruge i vihet emri i David Bowie: Homazh ikonës së

Parisi luajti një rol më pak të rëndësishëm në jetën e Boëie sesa Londra, Berlini dhe Los Anxhelosi, megjithatë kultura e teatrit avangardë francez ndikoi në stilin e tij. Një linjë e errët nga kënga e Boëiet "Aladdin Sane", i referohej "Parisit ose ndoshta ferrit”.  

Ky homazh kremton performancën e parë të Bowie në Paris në 1965, e para e tij jashtë Britanisë së Madhe dhe ndikimin e qëndrueshëm të këtij këngëtari në muzikë, modë dhe kulturë. Ndikimi i Bowie në muzikë, me hitet si 'Space Oddity' dhe 'Let's Dance' , por dhe në mode gjithashtu, tani njihet përgjithmonë në skenën e qytetit te famshem. 

Paris, një rruge i vihet emri i David Bowie: Homazh ikonës së

Rue David Bowie ekzistonte në Wikipedia, por tani rruga është në të vërtetë atje. Fakti që ajo do të merrte këtë emërtim u njoftua për herë të parë në vitin 2020 nga Jérôme Coumet, kryetar i njësisë bashkiake të qarkut të 13-të dhe fans i shpallur i Boëie. Rruga e re prej 50 metrash, fillon në numrin 61 Avenue Pierre Mende's France dhe ndodhet midis dy ndërtesave moderne të zyrave, duke përfshirë selinë e gazetave Le Monde dhe L'Obs. Ajo është gjithashtu pranë lumit të Senës, ku Bowie i propozoi për martesë gruas së tij Iman në vitet 1990 gjatë një lundrimi në lumin Paris. 

Bordo
Shtator - No.63

SHKARKO VERSIONIN PDF