KreuKuzhine

Receta/ Supë krem me kungull për fundjavë!

Receta/ Supë krem me kungull për fundjavë!

Një recetë e shkëlqyer për një fundjavë vjeshte mund të jetë një supë e ngrohtë dhe e shijshme me kungull, e cila përmbledh të gjitha shijet e këtij sezoni.

Supë krem me kungull dhe karota

Përbërësit:

1 kg kungull i verdhë (i qëruar dhe i prerë në kube)
3-4 karota të mesme (të qëruara dhe të prera në copa)
1 qepë e madhe (e prerë imët)
3 thelpinj hudhre (të grimcuar)
1 litër lëng perimesh
200 ml pana për gatim
Kripë dhe piper sipas shijes
2 lugë gjelle vaj ulliri
1 lugë çaji kanellë
Pak arrë moskat të grirë
1 lugë çaji trumzë e tharë (opsionale)

Receta/ Supë krem me kungull për fundjavë!
Udhëzimet:

Në një tenxhere të madhe, ngroh vajin e ullirit dhe skuq qepën derisa të zbutet.
Shtoni hudhrën dhe gatuajeni për 1-2 minuta derisa të lëshojë aromën.
Shtoni karotat dhe kungullin, përziejini dhe lërini të marrin pak ngjyrë për rreth 5 minuta.
Shtoni lëngun e perimeve dhe lërini të ziejnë për rreth 20-25 minuta ose derisa të jenë zbutur plotësisht.
Pas gatimit, largoni tenxheren nga zjarri dhe përdorni një blender dore për të bërë një krem të lëmuar nga supa.
Shtoni panën, kanellën, arrën moskat dhe trumzën (nëse po e përdorni). Përziejini mirë dhe rregulloni shijen me kripë dhe piper.
Kthejeni supën në zjarr për disa minuta që të ngrohet përsëri para se ta shërbeni.

Servireni supën të ngrohtë, mundësisht me disa feta buke të thekur ose me pak fara kungulli të pjekura për sipërfaqen. Kjo recetë është perfekte për një fundjavë të qetë, duke sjellë ngrohtësi dhe shije të freskëta të vjeshtës në tavolinën tuaj!

Bordo No.65
Dhjetor 2023

SHKARKO VERSIONIN PDF