KreuStil Jetese

Nju-Jork shpall mediat sociale si rrezik për shëndetin publik!

Nju-Jork shpall mediat sociale si rrezik për shëndetin publik!

Kryebashkiaku i Nju-Jorkut Eric Adams po i klasifikon mediat sociale si një "rrezik për shëndetin publik" dhe një "toksinë mjedisore, duke theksuar se brezat e rinj duhet të mbrohen nga rreziqet që që rrjetet sociale ekspozojnë. 

Kështu Nju-Jork është qyteti i parë në SHBA, ndoshta edhe në botë, që merr këtë lloj iniciative, ku rrjetet sociale do të trajtohen dhe etiketohen si të gjitha rreziqet e shëndetit publik, siç janë duhani apo armët.

Sipas bashkisë së qytetit, nuk mund të vihet më në diskutim shëndeti mendor i fëmijëve, duke lejuar që kompanitë e mëdha teknologjike të bëjnë para e të monopolizojnë privatësinë e fëmijëve  dhe adoleshëntëve.

Qëllimi është që të ruhet shëndeti i qytetarëve dhe mbi të gjitha që shoqëritë e mëdha të rrjeteve sociale të korrigjohen dhe të bashkëpunojnë në të mirën publike.

Nju-Jork shpall mediat sociale si rrezik për shëndetin publik!

Në një moment të dytë do të publikohen edhe rregullat që do të duhet të aplikohen.

Bordo
Shtator - No.63

SHKARKO VERSIONIN PDF