KreuBordo Men

Bill Gates: Shumë e shohin Covid-19 si një fatkeqësi të madhe, unë preferoj ta shoh si një “korrigjues të madh”!

Multi-miliarderi Gates, 64 vjeç i cili dhuroi 85 milion paund për të luftuar virusin muajin e kaluar – beson se përkundër kaosit, ekziston ‘një qëllim shpirtëror pas çdo gjëje që ndodh’. Në një letër të hapur, me titull “Çfarë është vërtet duke na mësuar virusi Corona / Covid-19?’, ai shkroi:
“Unë jam një besimtar i fortë dhe mendoj që ka një qëllim shpirtëror prapa çdo gjë që ndodh, pavarësisht nëse kjo është ajo që ne e perceptojmë si të mirë apo të keq.
“Ndërsa meditoj për këtë, unë dua të ndaj me ju atë që ndiej se virusi Corona / Covid-19 po na bën me të vërtetë.

1) Po na kujton që të gjithë jemi të barabartë, pavarësisht nga kultura, feja, profesioni, situata financiare apo sa të famshëm jemi. Kjo sëmundje na trajton të gjithëve në mënyrë të barabartë.
Nëse nuk më besoni mua, thjesht pyesni Tom Hanks.

2) Po na kujton se ne jemi të gjithë të lidhur dhe diçka që prek një person ka një efekt tek një tjetër.
Po na kujton që kufijtë e rremë që kemi shtruar kanë pak vlerë pasi këtij virusi nuk i duhet pasaportë.

3) Po na kujton se sa e vlefshme është shëndeti ynë dhe si kemi lëvizur ta lëmë pas dore duke ngrënë ushqim dhe ujë që është i kontaminuar me kimikate.
Nëse nuk kujdesemi për shëndetin tonë, sigurisht që do të sëmuremi.

4) Po na kujton se sa e shkurtër është jetës dhe atë që është më e rëndësishmja për të bërë, që është të ndihmojmë njëri-tjetrin, veçanërisht ata që janë të moshuar ose të sëmurë.
Qëllimi ynë nuk është të blejmë letër tualetit.

5) Po na kujton sesa materialiste është bërë shoqëria jonë dhe si, kur në raste vështirësish, kujtojmë se gjërat thelbësore që na duhen janë (ushqimi, uji, ilaçi), në krahasim me lukset, të cilat ndonjëherë ne mënyrë të panevojshme i japim vlerë .


6) Po na kujton se sa e rëndësishme është familja dhe jeta në shtëpi dhe sa e kemi lënë pas dore këtë.
Po na detyron të kthehemi në shtëpitë tona, në mënyrë që t’i rindërtojmë ato dhe të forcojmë njësinë tonë familjare.
‘Puna e vërtetë jone!

7) Po na kujton se puna jonë e vërtetë nuk është puna jonë, kjo është ajo që ne bëjmë, jo ajo që jemi krijuar për të bërë.
Puna jonë e vërtetë është të kujdesemi për njëri-tjetrin, të mbrojmë njëri-tjetrin dhe të jemi në dobi të njëri-tjetrit.
Po na kujton të mbajmë kontrollin e egove tona.
Po na kujton se, pavarësisht sa të shkëlqyeshëm ne mendojmë se jemi një virus mund ta ndaloj botën tonë.

8) Po na kujton se fuqia e autostradës është në duart tona.
Ne mund të zgjedhim të bashkëpunojmë dhe të ndihmojmë njëri-tjetrin, të ndajmë, të japim, të ndihmojmë dhe të mbështesim njëri-tjetrin ose mund të zgjedhim të jemi egoist, të mbajmë, të kujdesemi vetëm për veten tonë.
Në të vërtetë, janë vështirësi ato që sjellin ngjyrat tona të vërteta.

9) Po na kujton se mund të jemi të durueshëm, ose mund të kemi panik.
Ne ose mund të kuptojmë se kjo lloj situate ka ndodhur shumë herë më parë në histori dhe do të kalojë, ose ne mund të panikojmë dhe ta shohim atë si fundi i botës dhe, rrjedhimisht, t’i shkaktojmë vetes më shumë dëm sesa të mirë.

10) Po na kujton se ky mund të jetë ose një fund ose një fillim i ri.
Kjo mund të jetë një kohë reflektimi dhe mirëkuptimi, ku mësojmë nga gabimet tona, ose mund të jetë fillimi i një cikli i cili do të vazhdojë derisa të mësojmë më në fund mësimin për të cilin kemi për qëllim.

11) Po na kujton se kjo Tokë është e sëmurë.
Po na kujton se duhet të shohim shkallën e shpyllëzimit po aq urgjent kur shikojmë shpejtësinë me të cilën rrotullat e tualetit po zhduken nga raftet. Ne jemi të sëmurë sepse shtëpia jonë është e sëmurë.

12) Po na kujton se pas çdo vështirësie, gjithmonë ka lehtësi.
Jeta është ciklike, dhe kjo është vetëm një fazë në këtë cikël të madh. Ne nuk kemi nevojë për panik; edhe kjo do të kalojë.

13) Ndërsa shumë e shohin virusin Corona / Covid-19 si një fatkeqësi të madhe, unë preferoj ta shoh atë si një “korrigjues të madh”!
Dërgohet për të na kujtuar mësimet e rëndësishme që duket se kemi harruar dhe varet nga ne nëse do t’i mësojmë apo jo!

 

Marre nga Balkanweb

Bordo No.65
Dhjetor 2023

SHKARKO VERSIONIN PDF