Stili Casadei në 3 elementet me të famshme në historinë e markës ,vjen sërish në Pranverën 2021

E kaluara, e tashmja dhe e ardhmja. Ka disa elemente të dizajnit që mbeten të ankoruara në identitetin e një marke me kalimin e kohës dhe, sezon pas sezoni, përcaktojnë stilin e saj duke shkruar historinë . Ky është rasti i Casadei i cili, për Pranverën e Verës 2021, ka rikrijuar takat arkivore, proceset dhe logot, detaje që kanë shkruar faqe të rëndësishme në mbi 60 vjet të markës, në një koleksion të ri që përmbledh stilin Casadei në një çelës bashkëkohor.

Teh

Ikona më e fundit e Casadei, kjo ka karakterizuar koleksionet e markës për gati 10 vjet.E lançuar në 2011, pas 6 muaj përpjekjesh të forta, ajo dallon për modelin e saj të mprehtë të çelikut, të ngjitur me elegancë në pjesën e sipërme me një rresht lëkure. Në Pranverën e Verës 2021 ajo pasurohet nga një hark femëror pas thembra, i cili optikisht e bashkon atë në rripin që përqafon kyçin e këmbës. Propozuar në versionet me takë të lartë (11.5cm) dhe thembra të koteleve, ajo bëhet një tipar i unionit midis këpucëve ditore dhe mbrëmjeve.

Thurje

Një nga proceset e preferuara të Cesare Casadei për koleksionet verore të markës, simbolizon atë vizion “artizanal elegant” që shpreh admirimin e stilistit për artin e punuar me dorë. Filluar për herë të parë në vitet 1990, motivi Tamburino imiton efektin “kashta e Vjenës” përmes një morie lidhëse lëkure të endura. Për koleksionin Pranverë Verë 2021 u propozuan modele të ngjashme për zonjat,  në stile më metropolitane siç është atlete.

Zinxhir

Futur në mes të viteve 90, kur Cesare Casadei mori drejtimin krijues të markës familjare, Zinxhiri simbolizon lidhjen e pazgjidhshme që ka mbajtur gjithmonë brezat e ndryshëm Casadei.Sot, në koleksionin Pranverë Verë 2021, i njëjti motiv riinterpretohet në logon e re CChain. Një element grafik i formuar nga dy C të përmbysur, të bashkuar nga një unazë për të formuar një zinxhir idealisht të pafund. Si një histori që nuk mbaron kurrë. Një simbol i një historie të gjatë familjare të bërë me mjeshtëri dhe luks që vazhdon të afirmojë stilin e saj midis së kaluarës, së tashmes dhe së ardhmes.”Theshtë zinxhiri i ADN-së tonë, është zinxhiri me fat i ngjarjeve, historive dhe emocioneve që na sollën këtu” – Cesare Casadei.

Burimi: Vogue Italia

Previous ArticleNext Article