Siç e ka lënë Chanel; brenda apartamentit të ikonës së modës!

Stilistja  e famshme Gabrielle Coco Chanel hapi dyqanin e saj të parë të kapeleve në ‘21 Rue Cambon’ në zemër të Parisit në 1910, për të lëvizur në ambiente më të mëdha në ‘31 Rue Cambon’ tetë vjet më vonë. Ndërtesa e pacenuar e shekullit të 18-të ka qenë qendrore në funksionin e shtëpisë së Chanel që prej asaj kohe, duke shërbyer si një rezidencë personale, një butik dhe një atelie couture.

Gjatë gjithë jetës së saj, Chanel shfaqi veshjet, aksesorët dhe parfumin e saj Nr. 5 në katin e parë. Një sallë e madhe pritjeje u përdor për pajisje private dhe për të shfaqur krijimet e saj. Një shkallë e pasqyruar, e cila është vendi ku ajo thuhet se shikonte koleksionet e saj, të vendosura në shkallën e pestë, për të shkuar më pas në apartamentin e saj në katin e dytë, të cilin ajo e zbukuroi në përputhje me shijen e saj të pasur dhe ku ajo priti të gjithë nga Salvador Dalí te Elizabeth Taylor.

Megjithëse ajo kurrë nuk flinte atje (pasi flinte në apartamentin e saj në Ritz çdo natë), banesa është e mbushur me prekje personale  dhe është ruajtur pothuajse saktësisht siç ishte kur Chanel vdiq në 1971. Masat e librave të lidhur me lëkurë rreshtojnë drurin raftet, ndërsa ekranet kineze që shfaqin lulet e saj të dashura të kamelës ndajnë pjesët e brendshme. Një motiv tjetër që dallon në apartamentin e ikonë së modës janë Luanët, të preferuarit e stilistes.

Sot, apartamenti është i mbyllur për të gjithë përveç mysafirëve më prestigjiozë (dhe klientëve besnikë) të shtëpisë edhe pse kati mbi të mbetet një atelie që punon. (Natyrisht, Chanel është zgjeruar ndjeshëm me kalimin e viteve, dhe tani zë një varg shtëpish të qytetit në Rue Cambon.) Më poshtë, një paraqitje e shkurtër brenda hapësirës private të kouturierit të famshëm.

 

 

easy dinner ideas
Previous ArticleNext Article