KreuStil Jetese

Bunkeri i miliarderëve: Vendi i rezidencave të reja të Jeff Bezos dhe Tom Brady!

Bunkeri i miliarderëve: Vendi i rezidencave të reja të Jeff Bezos

Bunkeri i Miliarderëve është një ishull i banuar vetëm nga të pasurit dhe tani është edhe vendi që Jeff Bezos e quan shtëpinë e tij në Miami, Florida.

Komuniteti luksoz përmban vetëm 41 vila të lidhura me një rrugë, të aksesueshme nga një urë e vetme. Ishulli quhet Indian Creek dhe duke qenë se banorët e tij të pasur e duan privatësinë, e ka bërë këtë ishull një nga vendet më të fshehtë në botë.

Bunkeri i miliarderëve: Vendi i rezidencave të reja të Jeff Bezos

Tom Brady pagoi 17 milionë dollarë për një shtëpi që është në proces prishjeje për të ndërtuar një "eko-rezidencë", në 'Bunker Billionare'.

Bunkeri i miliarderëve: Vendi i rezidencave të reja të Jeff Bezos

Indian Creek Island ndodhet në brigjet e Miamit në Gjirin Biscayne. Zona e pasur është e rrethuar nga uji dhe lidhet me anë të një ure me qytetin e afërt të Surfside by Bridge, por ka një strukturë sigurie që mban jashtë vizitorët e padëshiruar. Kjo zonë ruhet nga forca policore private me 24 shtatë persona.

Bunkeri i miliarderëve: Vendi i rezidencave të reja të Jeff Bezos

41 vilat janë përgjatë vijës bregdetare kanë pamje të pandërprerë dhe akses privat në ujë. Në fund të viteve 1920, ishulli filloi të bëhej një vendstrehim për të pasurit. Duke dashur të mbajnë ishullin e tyre privat dhe të izoluar.

Bordo No.64
Nëntor 2023

SHKARKO VERSIONIN PDF