Krishtlindjet janë një periudhë e magjishme, dhe asgjë nuk e bën një festë më të bukur se një tryezë e mbushur me ushqime dhe ëmbëlsira tradicionale. Këtu do të gjeni disa receta të veçanta për Krishlindje, të cilat janë të lehta për t’u përgatitur dhe që do të shtojnë shumë shije dhe ngrohtësi në festën tuaj.
1. Biskota me Kanellë dhe Xhenxhefil
Një nga ëmbëlsirat më të njohura të Krishtlindjeve, biskotat me kanellë dhe xhenxhefil, janë perfekte për të përgatitur atmosferën e ngrohtë të festave. Kjo recetë është e thjeshtë dhe do të kënaqë çdo mysafir.
Përbërësit:
2 ½ filxhanë miell
1 lugë çaji sodë buke
1 lugë çaji kanellë
1 lugë çaji xhenxhefil
¼ lugë çaji kripë
1 filxhan gjalpë i shkrirë
1 filxhan sheqer kafe
1 vezë
¼ filxhan melasë (ose mjaltë)
1 lugë çaji vanilje
Përgatitja:
Ngrohni furrën në 180°C dhe vendosni letër pjekjeje në një tavë.
Në një tas të madh, përzieni miellin, sodën e bukës, kanellën, xhenxhefilin dhe kripën.
Në një tas tjetër, rrihni gjalpin dhe sheqerin deri sa të bëhet kremoz. Shtoni vezën, melasën dhe vaniljen, duke e përzierë mirë.
Shtoni përzierjen e miellit në përzierjen e gjalpit dhe përzieni derisa masa të formohet.
Formoni toptha të vogla dhe vendosini në tavë, duke i shtypur lehtë me gishta.
Piqni për 8-10 minuta, deri sa biskotat të bëhen të arta dhe të forta.
Lërini të ftohen dhe shërbejeni me një filxhan çaj ose kakao.
2. Pite me Mish dhe Perime
Pita është një ushqim i shkëlqyer për Krishtlindje, sidomos kur bëhet me mish të kuq dhe perime. Ky gatim i thjeshtë dhe i shijshëm do të bëjë çdo tryezë të duket e veçantë.
Përbërësit:
500 g mish i grirë (përzierje viçi dhe qingji)
1 qepë e grirë
1 karotë e grirë
2 thelpinj hudhër
1 filxhan patate të grira
2 lugë gjelle salcë domate
1 lugë gjelle kripë dhe piper
1 gotë ujë
Peta e gatshme (ose mund të përdorni petë të shtëpisë)
-
3 receta të veçanta për Krishtlindje!
24 Dhjetor, 13:51
Përgatitja:
Ngrohni vajin në një tigan dhe skuqni qepën dhe hudhrën derisa të bëhen të buta.
Shtoni mishin e grirë dhe përzieni derisa të gatuhet plotësisht. Pasi mishi të skuqet, shtoni karotën, pataten dhe salcën e domates.
Pasi përzierja të jetë e gatshme, shtoni kripë, piper dhe një gotë ujë dhe lëreni të gatuhet për disa minuta deri sa uji të avullojë.
Pasi përzierja të ftohet, mbushni petën dhe rrotulloni si një rol.
Piqni piten në furrë të parangrohur në 180°C për rreth 30 minuta ose derisa të bëhet e artë dhe e shkrifët.
-
Si të organizosh një festë të paharrueshme Krishtlindjesh?!
24 Dhjetor, 13:50
3. Kakao e ngrohtë me shurup mjedre dhe krem
Një pije tjetër e shkëlqyer për Krishtlindje, kakaoja e ngrohtë është ideale për të shijuar pas një dite të ftohtë dhe për të ndarë momentet e festës me familjen dhe miqtë.
Përbërësit:
2 filxhanë qumësht
2 lugë kakao në pluhur
2 lugë sheqer
1 lugë shurup mjedre
Krem i rrahur për sipër (opsionale)
Përgatitja:
Ngrohni qumështin në një tenxhere dhe shtoni kakao dhe sheqer. Përzieni mirë derisa të shkrijnë dhe të bëhen një masë e butë.
Shtoni shurupin e mjedrës dhe vazhdoni të trazoni.
Pasi të jetë ngrohur dhe i shkrirë mirë, shërbejeni në filxhanë dhe dekorojeni me krem të rrahur dhe një shtresë të vogël kakaoje.





6 libra të rinj, sugjeruar nga Bordo!

7 dolli me L&M Comercial


Si ta ktheni dështimin në mundësi për sukses?




Ja si ndikon moti në humorin tuaj!





Uiski Premium mbërrin në Shqipëri!


