KreuKuzhine

Recetë/ Biskota tradicionale Krishtlindjesh!

 

 

Ne ju sjellim recetën e biskotave të Krishtlindjes

Përbërësit e biskotave:

¾ filxhan gjalpë, pa kripë, I butë

½ filxhan sheqer

1 vezë

1 lugë gjelle lëkurë limoni e grirë imët

1 lugë çaji vanilje

¼ lugë çaji kripë

2 ¼ filxhan miell

1 lugë gjelle ujë (përdorni dy nëse është e nevojshme)

Përbërësit e kremit:

3 të bardha veze

450 gramë sheqer pluhur

2 lugë gjelle ujë (përdorni tre nëse është e nevojshme)

Ngjyrues ushqimi

 

Përgatitja:

Përziejmë gjalpin me sheqerin në një tas të vogël me mikser elektrik derisa të fryhet. Rrahim më pas vezët, lëkurën e limonit, vaniljen dhe kripën. Gradualisht hidhni miell derisa të krijohet një masë kompakte. Shtoni ujë, derisa brumi të formohet. Vendoseni brumin në një kuti plastike. Vendoseni në frigorifer për rreth 2 orë. Ngroheni furrën në temperaturën 180 gradë C. Lyeni lehtësisht katër letra gatimi.

Në një sipërfaqe hapni një petë në trashësi 1/8’”, duke e prerë në forma të ndryshme duke përdorur thikat e gatimit ose modelet e kartonit shtëpiak, ose me dorë të lirë. Bëni vrima të vogla me stikadent nëse planifikoni të ulni biskotat. Piqini për rreth 12-15 minuta, ose sat ë fillojnë të marrin një ngjyrë kafe në skaje. Nxirrini biskotat në mënyrë që të ftohen përpara se të dekorohen.

 

Përgatitja e kremit: Rrihni të bardhat e vezëve në një tas të vogël me mikser elektrik derisa të krijohet shkuma. Hidhni ngadalë sheqerin pluhur. Vazhdoni ta rrihni derisa të bëhet një masë e trashë dhe e butë. Shtoni ujë mjaftueshëm sa për të marrë një masë konsistente. Shtoni dhe ngjyruesin e ushqimit, nëse dëshironi. Përhapeni në mënyrë të barabartë mbi biskotat. Dekorojini me karamele, kanellë dhe me elemente të tjera sipas dëshirës.

 

 

Bordo No.65
Dhjetor 2023

SHKARKO VERSIONIN PDF