Të jesh pjesë e familjes mbretërore britanike nuk sjell vetëm privilegje. Ka dhe disa kufizime, përfshirë ato të natyrës gastronomike. Mbretëresha Elisabetë, princi Charles, William, harry dhe bashkëshortet e tyre duhet t`I binden një kodi të caktuar veshjeje por rregullash ushqimore. Ja çfarë nuk duhet të hanë dhe përse:
-Frutat e detit – ishte pjata e preferuar e Meghanit përpara martesës, por tani, duhet t`I harrojë; shkaku është se mund të shkaktojnë helmim, ndaj dhe konsiderohen një kënaqësi kulinare e rrezikshme
– Mishin e gatuar pak, ose të gjallë e të marinuar, edhe ky për të shmangur intoksikimin
– Foie gras, prodhimi ushqimor nga mëlcia e patës, nuk gjen vend në pjatat e familjes mbretërore
-As që bëhet fjalë të përdoret uji I rubinetit për të pirë
– Patatet- cuditërisht, mbretëreshës nuk I pëlqejnë, dhe rrallehërë u serviren të ftuarve, por pjesetarët e tjerë të familjes mund t`I konsumojnë kur të duan
– Pjatat ekzotike ose pikante
– Ushqimet që nuk janë të stinës
-Hudhra është e ndaluar në tryezen mbretërore; monarkes nuk I pëlqen as shija,e as aroma e saj, dhe në këtë rast, nuk mund ta hanë as të tjerët. Sërish Meghani është ajo që vuan më shumë, sepse përpara martesës, I pëlqente shumë ushqimet ku përdoret hudhër
– Qepa- edhe kjo për të njëjtat arsye si hudhra, nuk preferohet!
– Makaronat e gjata, nuk është se ndalohen, por rrallëherë përdoren ne tryezen mbretërore



















