KreuFashion

Recetë: Sallatë me kërpudha, spinaq dhe proshutë të tymosur

Sallatë me kërpudha, spinaq dhe proshutë të tymosur

Përbërësit
– 400 gr kërpudha
– 400 gr proshutë e tymosur
– 200 gram spinaq
– 3 lugë vaj ulliri
– 1 lugë mustardë
– lëng limoni
– majdanoz
– kripë dhe piper

Përgatitja
Pastroni kërpudhat dhe pritini hollë, më pas futini në ujë me limon për pak minuta.

Pastroni spinaqin dhe pasi ta keni zier pak, kullojeni dhe vendoseni në pjatë.

Shpërndani sipër fetat e proshutës së tymosur dhe kërpudhat.

Vendosni më pas në një tas 3 lugë mustardë, shtoni vaj ulliri, lëngun e një limoni, kripën e piperin.

Mbyllini kapakun dhe përziejini bashkë. Spërkatni proshutën dhe kërpudhat me salcën e përgatitur dhe në fund dekorojeni me feta limoni dhe gjethe majdanozi.


Për dekor dhe për një sallatë më të ushqyeshme mund t’i vendosim edhe një vezë të zier!

Bordo No.65
Dhjetor 2023

SHKARKO VERSIONIN PDF