
Rosë me çokollatë të zezë
Përbërësit: 1 gjoks i tërë rose, 1 gotë e vogël raki, karafil, kokrra dëllinje, gjethe dafine, kanellë pluhur, mjedër, kripë, piper dhe çokollatë ekstra e zezë 70%
Përgatitja: Për të përgatitur rosën filloni me marinadën: vendosni karafilin, kokrrat e dëllinjës, gjethet e dafinës, kanellën, kripën dhe piperin në një enë. Vendosni vajin në një tepsi dhe përzieni përbërësit për marinim. Vendosni gjoksin e rosës sipër dhe masazhojeni me vaj dhe erëza. Mbulojeni enën me letër gatimi dhe vendoseni në frigorifer për disa orë. Më pas piqeni për 60 minuta në furrë me avull në 70 gradë. Nëse nuk keni furrë me avull, gatuajeni për 90 minuta, po në 70 gradë C.
Në fund të pjekjes pritni mishin në fileto dhe kalojeni në një tigan që nuk ngjit në anën e lëkurës për të marrë ngjyrë të artë.
Më pas shkrini çokollatën në mikrovalë dhe shtoni rakinë e nxehtë pikë-pikë, derisa të krijohet një salcë viskoze. Me të lyeni gjoksin e rosës me furçë. Dekorojeni me mjedër dhe çokollatë.



Yjet që u penduan për ndërhyrjet estetike!

Bora kopjon Beatrix-ën? Si u shfaq moderatorja!



Horoskopi ditor, e hënë 7 shkurt 2022


Horoskopi ditor, e diel 6 shkurt 2022


Horoskopi ditor, e mërkurë 2 shkurt 2022








Horoskopi ditor, e enjte 27 janar 2022
