KreuKuzhine

Receta/ Kek me luleshtrydhe dhe boronica!

Receta/ Kek me luleshtrydhe dhe boronica!

Një kek me fruta është gjithmonë një zgjedhje e shkëlqyer për çdo rast, sidomos kur dëshiron të impresionosh të dashurit tuaj. Ky kek me luleshtrydhe dhe boronica është i lehtë për t'u përgatitur dhe sjell një freski të veçantë në tryezë. Me një shije delikate dhe aromë të këndshme, ai është perfekt si për mëngjes, ashtu edhe për ndonjë mëngjes të veçantë.

Përbërësit:
200 g miell
150 g sheqer
100 g gjalpë (i zbutur)
2 vezë
1 gotë qumësht (rreth 240 ml)
1 paketë pluhur pjekjeje (rreth 10 g)
1 majë kripe
200 g fruta (luleshtrydhe ose boronica)
Pluhur sheqeri për dekorim

Udhëzimet:

Përgatitja e brumit:

Nxehni furrën në 180°C.
Në një tas të madh, rrihni gjalpin me sheqerin derisa të bëhet një masë e butë dhe e zbardhur.
Shtoni vezët një nga një, duke e përzirë mirë pas çdo shtimi.
Në një tas tjetër, përziejeni miellin me pluhurin e pjekjes dhe kripën.
Shtoni përzierjen e miellit dhe qumështin në masën e gjalpit alternativisht, duke e përzierë mirë derisa të formohet një brum i lëmuar.

Shtimi i frutave:

Nëse përdorni luleshtrydhe, prini ato në copa të vogla. Shtoni frutat në brum dhe përziejini me kujdes.

Shërbimi:

Piqni në furrë për rreth 30-40 minuta, ose deri sa keku të jetë e artë dhe një thikë e futur në qendër del e pastër. Pasi keku të ftohet, spërkatni me pluhur sheqeri sipër.


Keku mund të shërbehet i ngrohtë ose në temperaturë ambienti. Është i shkëlqyer me një gotë çaj ose kafe!

 

Bordo No.65
Dhjetor 2023

SHKARKO VERSIONIN PDF