KreuStil Jetese

Jeni duke kërkuar për një eliksir të jetës? Gjithçka që duhet të bëni është të ecni me një ritëm të shpejtë çdo ditë!

Jeni duke kërkuar për një eliksir të jetës?

Ecja e shpejtë është një praktikë shpesh e anashkaluar që zbulon një potencial të jashtëzakonshëm për të luftuar plakjen dhe për të promovuar mirëqenien psikofizike. Kjo konfirmohet edhe nga një studim i fundit, i cili zbuloi se të kesh një "ritëm energjik" mund të ngadalësojë në mënyrë drastike plakjen, deri në pikën që kur një ecës i shpejtë arrin moshën e mesme, trupi i tij do të jetë 16 vjet më i ri se ai i atyre që ecin më ngadalë.

Studiuesit në Universitetin e Leicester-it kanë treguar, se vetëm 10 minuta ecje të shpejtë në ditë shoqërohen me rritje të jetëgjatësisë dhe se ecësit e shpejtë kanë një jetëgjatësi deri në 20 vjet më shumë se ata që ecin ngadalë.

Jeni duke kërkuar për një eliksir të jetës?

Para së gjithash, nga pikëpamja fizike, kjo praktikë është një ushtrim i shkëlqyer kardiovaskular, i cili ndihmon në përmirësimin e shëndetit të zemrës dhe uljen e rrezikut të sëmundjeve të zemrës. Për më tepër, ecja e fuqishme mund të kontribuojë në humbjen e peshës dhe përmirësimin e përbërjes së trupit duke ndihmuar në djegien e kalorive të tepërta dhe tonifikim të muskujve.

Gjatë ecjes, trupi lëshon endorfinë, kimikate natyrale që përmirësojnë gjendjen shpirtërore dhe nxisin një ndjenjë mirëqenieje. Kjo mund të çojë në qartësi më të madhe mendore, përqendrim dhe madje reduktim të simptomave të depresionit.

Ecja e shpejtë mund të jetë një mundësi për reflektim dhe meditim. Ky është një lajm i shkëlqyeshëm për këdo që ka interes të jetojë më gjatë.

Një tjetër avantazh është se ky aktivitet mund të praktikohet kudo: në park, përgjatë plazhit, apo edhe thjesht në rrugët e lagjes suaj.

Bordo No.64
Nëntor 2023

SHKARKO VERSIONIN PDF