KreuStil Jetese

Në foto: Stili i vërtetë “vintage”

Stili “vintage modern” nuk është saktësisht një stil retro, që përfshin veshjet e tregjeve dhe butikëve, por një look që duket se vjen nga kohë të tjera edhe pse është krijuar me aksesorë të propozuar nga markat e sotme.

Pkërisht falë manisë së “vintage” të viteve të fundit, moda e risive tenton të imitojë fantazinë dhe format e stilit që janë realizuar në të shkuarën edhe pse me propozime të reja, duke kontribuar për të krijuar pikërisht atë stil “vintage” por në një realitet të ri që e shikojmë sot në rrugët, dyqane dhe pasarela.

Shumë kohë para se Bill Cunningham të hipte në biçikletë, fotografët Tommy Ton Nisur Jak & Jil të përqëndronin objektivët e tyre te gratë elegante veshur në bardhë e zi që ishin duke pozuar për Dior dhe Balenciaga në rrugë… Le t’u hedhim një sy fotove të “mbretëreshave ” që kanë sunduar skenën me stilin  “vintage” duke bërë që ndikimi i tyre të ndihet ende sot.

                                                                                                                                Anila Dedaj

Tags:

Home bordo

Bordo
Gusht - No.61

SHKARKO VERSIONIN PDF