Karrota ka veti shumë të mira ushqyese , përmban vitaminën A, C dhe B6, kalium, bakër, acid folik, thiamine dhe magnez.
Për të përgatitur sallatën me karrota, mos hezitoni të përdorni erëza me karrotat e pjekura të prera në feta të trasha. Karrotat e pjekura marrin një shije të butë dhe të ëmbël kur përzihen me rigon, borzilok dhe me farat e susamit të thekur . Më pas i hidhet limon, vaj ulliri, kripë dhe piper.
Kuzhina turke i gatuan karrotat e prera në feta të trasha në një tigan, pastaj i përzjen me kos, hudhër, kopër, dhe kripë. Kosi është një përbërës shtesë shumë i mirë për ta bërë sa më speciale sallatën me karrota.
PËRBËRËSIT (për 4 persona)
– 1 kg karrota, feta diagonalisht të prera
– 200 gr rrush të thatë
– 3 qepë të grira imët
– 1 limon të grirë imët
– ¾ lugë kanellë
– ½ lugë piper i kuq
– 50 ml vaj ulliri
– ½ lugë kripë
– Salcë
– 2 lugë uthull
– Verë
– Oriz
– Fistikë
– 3 lugë fara susami
– Kos

Si të bëni brusketa në shtëpi

Receta/ Rizoto me kërpudha



Receta nga pylli: krem kërpudhe



Recetë bio për dhembë të bardhë





Shijet e vjeshtës


Si të zhdukni rrathët e syve

3 sallata të shijshme me pasta

Patëllxhani, perime apo frut!


