Shtypni bananen, dhe trazojeni në një enë me gjalpë ,vezë, sheqer,dhe kos. Përzjerjes i shtohet miell, vanilje , sodë dhe tre të katërtat e arrave dhe farave të qerruara. Me anë të një luge shpërndani në pjesën e sipërfaqes arrat dhe farat. Keku piqet në furrë në 180 ° për një orë. Nëse arrat dhe farat fillojnë të piqen më shpejt i vendoset disa petë mbi krye.
Lëreni kekun të ftohet për pesë minuta,priteni ne feta ,dhe më pas shtojini phuhur sheqeri në sipërfaqe. Në fund vendosini një petë për ta mbajtur atë të butë. Ajo do të vazhdojë kështu, edhe për katër ditë të tjera.
Përbërësit për përgatitjen e kekut janë:
160g sheqer ,1 portokall (i grirë imët),1 lugë vanilje ,2 vezë, (të rrahura lehtë) ,3 banane shumë të pjekura (lëkura të jetë pothuajse e zezë) ,3 gota kos, 100g miell ëmbëlsirash, 100g miell buke, gjysëm luge sode, 100g arra të copëtuara, 2 lugë fara luledielli (të qerruara), 1 lugë grurë, ,pluhur sheqeri.


Si të bëni brusketa në shtëpi

Receta/ Rizoto me kërpudha



Receta nga pylli: krem kërpudhe



Recetë bio për dhembë të bardhë





Shijet e vjeshtës


Si të zhdukni rrathët e syve

3 sallata të shijshme me pasta

Patëllxhani, perime apo frut!

