Nëse keni zgjedhur të jeni veganë, ju vijmë në ndihmë me një recetë sa të shijshme, aq edhe të shëndetshme! Sallata multi-kolor do të ishte ideale për darkën e sotme. Ky ushqim është i pasur me të gjitha vitaminat dhe fibrat e duhura përorganizmin . Pa harruar që shërben edhe si një detoks i shëndetshëm.
Sallatë multi-kolor
Përbërësit: 180 gr oriz, 250 gr kërpudha, kopër, 100 grkarota, 2 thelbinj hudhër, 100 gr qepë, 20 gr xhenxhefil, 2 lugë vaj ulliri, 40 gr arra, 1 gjysmë brokoli, 1/4 e lakër tëkuqe.
Përgatitja: Vendosni orizin në një tas sallate dhe mbulojeni me ujë. Lëreni të thithë ujin për 1 orë, kullojeni dhe derdheni në një tigan. Kur të fillojë të marrë ngjyrë, hidhini pak ujë të vluar dhe lëreni të ziejë për 1 orë nëtemperaturë mesatare.
Nxehni vajin në një tigan, shtoni karota, hudhra, qepë dhe xhenxhefil, shuajeni me ujë dhe lëreni të ziejë për 10 minuta.
Hiqeni nga zjarri, lëreni të ftohet dhe pastaj bashkojeni me orizin dhe arrat e thërrmuara.
Në një tigan tjetër thani kërpudhat e prera në feta, shtonibrokolin e copëtuar. Bashkoni perimet, lakrën, koperin dheorizin, duke përgatitur një sallatë shumëngjyrëshe.