
Kek red velvet
Përbërësit: 200 gr miell 00, 200 gr sheqer, 100 gr gjalpë, 20 gr kakao, 5 gr pluhur për pjekje, 5 gr sodë bikarbonat, 1 vezë, 125 mililitra krem gatimi, 20 mililitra ekstrakt alkoolik vanilje, 20 mililitra vaj farash te ndryshme, 10 mililitra uthull të bardhë, ngjyrosës ushqimor, gjalpë, 175 gr çokollatë e zezë dhe 120 mililitra krem i freskët.
Përgatitja: Rrahim 100 gr gjalpë me 200 gr sheqer për rreth 10 minuta. Shtoni 1 vezë, 120 ml krem gatimi, 1 ngjyrues të kuq ushqimor, 3-4 pika ekstrakt vanilje. Më pas përzieni 5 gr sodë buke me 10 ml uthull të bardhë dhe i përzieni me masën e përgatitur. Shtoni miellin, pluhurin për pjekje dhe kakaon në masën e përgatitur dhe masën vendoseni në kupat e kekut. Vendosini për pjekje në furrë të parangrohur në 175 gradë°C për rreth 20 minuta. Hiqini nga zjarri dhe lërini të ftohen.
Përgatisni ganashin me çokollatë: Hedhim 125 ml krem të freskët në një tenxhere dhe e ngrohim duke e çuar në kufirin e vlimit. Hiqeni nga zjarri dhe shtoni 175 gr çokollatë të zezë dhe e trazojmë derisa të përftojmë një krem të trashur dhe e lemë të ftohet.
Mbushni ëmbëlsirat: me anë të një luge gërryeni kekun duke krijuar një vrimë në brendësi dhe mbusheni me ganashin e çokollatës me anë të një qeseje pastiçerie. Shtoni kremin e gjalpit dhe në fund dekorojeni sipas dëshirës me unaza apo zemra sheqeri.



Horoskopi ditor, 13 shkurt 2022





Yjet që u penduan për ndërhyrjet estetike!

Bora kopjon Beatrix-ën? Si u shfaq moderatorja!



Horoskopi ditor, e hënë 7 shkurt 2022


Horoskopi ditor, e diel 6 shkurt 2022


Horoskopi ditor, e mërkurë 2 shkurt 2022



