KreuStil Jetese

Ëmbëlsoje këtë fundjavë më kekun red velvet; ja receta!

Ëmbëlsoje këtë fundjavë më kekun red velvet; ja

Kek red velvet

Përbërësit: 200 gr miell 00, 200 gr sheqer, 100 gr gjalpë, 20 gr kakao, 5 gr pluhur për pjekje, 5 gr sodë bikarbonat, 1 vezë, 125 mililitra krem ​​gatimi, 20 mililitra ekstrakt alkoolik vanilje, 20 mililitra vaj farash te ndryshme, 10 mililitra uthull të bardhë, ngjyrosës ushqimor, gjalpë, 175 gr çokollatë e zezë dhe 120 mililitra krem ​​i freskët.

Përgatitja: Rrahim 100 gr gjalpë me 200 gr sheqer për rreth 10 minuta. Shtoni 1 vezë, 120 ml krem ​​gatimi, 1 ngjyrues të kuq ushqimor, 3-4 pika ekstrakt vanilje. Më pas përzieni 5 gr sodë buke me 10 ml uthull të bardhë dhe i përzieni me masën e përgatitur. Shtoni miellin, pluhurin për pjekje dhe kakaon në masën e përgatitur dhe masën vendoseni në kupat e kekut. Vendosini për pjekje në furrë të parangrohur në 175 gradë°C për rreth 20 minuta. Hiqini nga zjarri dhe lërini të ftohen.

Përgatisni ganashin me çokollatë: Hedhim 125 ml krem ​​të freskët në një tenxhere dhe e ngrohim duke e çuar në kufirin e vlimit. Hiqeni nga zjarri dhe shtoni 175 gr çokollatë të zezë dhe e trazojmë derisa të përftojmë një krem ​​të trashur dhe e lemë të ftohet.

Mbushni ëmbëlsirat: me anë të një luge gërryeni kekun duke krijuar një vrimë në brendësi dhe mbusheni me ganashin e çokollatës me anë të një qeseje pastiçerie. Shtoni kremin e gjalpit dhe në fund dekorojeni sipas dëshirës me unaza apo zemra sheqeri.

Tags:

Home bordo

Bordo No.65
Dhjetor 2023

SHKARKO VERSIONIN PDF