KreuKuzhine

Receta/ Kek me fruta vjeshte!

Receta/ Kek me fruta vjeshte!

Kek me fruta vjeshte është i shkëlqyer për të shijuar me çaj ose kafe, dhe është një mënyrë e shkëlqyer për të shijuar frutat e freskëta të vjeshtës.

Përbërësit:
·Për kekun:

200 g miell
150 g sheqer
100 g gjalpë (i zbutur)
3 vezë
1 paketë pluhur për pjekje (10 g)
vanilje (opsionale)
Pak kripë
100 ml qumësht

Receta/ Kek me fruta vjeshte!
·Për frutat:

200 g fruta vjeshte (mollë, dardhë, pesha, etj., të prera në kubikë)
Lëngu i 1 limoni (për të parandaluar ngjyrimin e frutave)
Udhëzimet:
1.      Përgatitja e Frutave:

Pritni frutat në kubikë dhe spërkatini me lëng limoni për t’i mbajtur të freskëta.
2.      Përgatitja e Kekut:

Ngrohni furrën në 180°C (350°F).
Në një tas të madh, rrihni gjalpin me sheqerin deri sa të bëhet kremoz.
Shtoni vezët, një nga një, duke vazhduar të rrihni.
Shtoni vaniljen dhe përziejini mirë.
Në një tjetër tas, përzieni miellin, pluhurin për pjekje dhe kripën.
Shtoni përzierjen e miellit gradualisht në masën e gjalpit, duke alternuar me qumështin. Përziejini mirë derisa të formohet një brumë i njëtrajtshëm.



3.      Shtimi i Frutave:

Shtoni frutat në brumë dhe përzieni lehtë që të shpërndahen.
4.      Pjekja:

Shkoni brumin në një tavë të lyer me gjalpë dhe spërkatur me miell.
Piqeni në furrë për 40-45 minuta, ose deri sa një thikë të dalë e pastër kur e futni në qendër të kekut.
5.      Ftohja dhe Shërbimi:

Lëreni kekun të ftohet në tavë për disa minuta, pastaj transferojeni në një raft për t'u ftohur plotësisht.
Mund ta shërbeni të ngrohtë ose të ftohtë, dhe mund ta spërkatni me pluhur sheqeri për dekor.

Bordo No.65
Dhjetor 2023

SHKARKO VERSIONIN PDF