KreuKuzhine

Thjerrza me perime

Nga Aristela Anagnosti

Të gjithë kemi dëgjuar për thjerrëzat, por kësaj rradhe do të dëgjojmë për një mënyrë gatimi ndryshe nga tradicionalja.

Përbërësit:
1 filxhan çaji me thjerrëza
disa feta sallam pikant
300 gr kërpurdha
kripë
pipervaj ulliri
disa domate pomodorini
1 spec jeshil
1 spec i kuq

Përgatitja:
Në fillim ziejmë thjerrëzat. Gjatë kësaj kohe fillojmë me përgatitjen e përbërësve të tjerë. Në fillim skuqim kërpurdhat, në momentin që e pijnë lëngun shtojmë specin e kuq dhe jeshil. Pastaj shtojmë sallamin pikant dhe domatet si dhe kripën me piperin. Në 5 minutshin e fundit në tigan shtojmë edhe thjerrëzat e ziera më parë.

 

 

Bordo No.65
Dhjetor 2023

SHKARKO VERSIONIN PDF