Nga Aristela Anagnosti
Të gjithë kemi dëgjuar për thjerrëzat, por kësaj rradhe do të dëgjojmë për një mënyrë gatimi ndryshe nga tradicionalja.
Përbërësit:
1 filxhan çaji me thjerrëza
disa feta sallam pikant
300 gr kërpurdha
kripë
pipervaj ulliri
disa domate pomodorini
1 spec jeshil
1 spec i kuq
Përgatitja:
Në fillim ziejmë thjerrëzat. Gjatë kësaj kohe fillojmë me përgatitjen e përbërësve të tjerë. Në fillim skuqim kërpurdhat, në momentin që e pijnë lëngun shtojmë specin e kuq dhe jeshil. Pastaj shtojmë sallamin pikant dhe domatet si dhe kripën me piperin. Në 5 minutshin e fundit në tigan shtojmë edhe thjerrëzat e ziera më parë.

Kuzhine
Salca për sallatë!

Kuzhine
Patate e kuqe furre me erëza

Kuzhine
Lëng bananeje me biskota

Kuzhine
Lepur me pure karrote

Kuzhine
Sangria

Kuzhine