KreuStil Jetese

Si të bëni selfie-t më të bukura

Të gjithë bëjmë selfie. Ato janë foto më popullore në rrjetet sociale, mirëpo shumica e njerëzve shkrepin foto të këqija. Natyrisht, edhe selfie duhet të dini t’i fotografoni. Sot është e pamundur të imagjinoni jetën pa një aparat fotografik ose telefon që ka një kamer të mirë, si edhe pa përgatitje të përsosur të pozave për fotografim.

Fotografohen vazhdimisht dhe gjithkund. Shumica e femrave  të njohura janë të bindura që dinë se në cilën pozë duken më të bukura dhe se si të marrin qëndrim kur fotografohen, në mënyrë që të theksojnë pjesët më të bukura të fytyrës së tyre.

Megjithatë, një hulumtim zbulon edhe se si të marrin qëndrim kur fotografohen, për t’i theksuar pjesët më të bukura të fytyrave të tyre. Ky hulumtim zbulon që mjafton vetëm të ktheni anën e majtë të fytyrës nga objektivi i aparatit.

Në të vërtet, ky hulumtim ka treguar që ana e majtë e fytyrës është më ekspresive se ana e djathtë. Shkencëtarët kanë botuar një studim në një revistë profesionale dhe konstatojnë që njerëzit i tërheq më shumë ana e majtë e fytyrës.

Pra, kur herën tjetër të pozoni para një aparati fotografik, kthejeni anën e majtë të fytyrës.

Tags:

Home bordo

Bordo No.65
Dhjetor 2023

SHKARKO VERSIONIN PDF