Ndër përfitimet e shumta të çajit jeshil është edhe ajo për të ndihmuar trupin të luftojë nxehtësinë. Ja pse dhe si ta pini atë në verë
Nëse vuani nga vapa, çaji jeshil mund të bëhet miku juaj i ardhshëm më i mirë. Sepse sekreti i parë për të mos vuajtur nga vapa - është të siguroheni që trupi të hidratohet siç duhet. Sepse vetëm në këtë mënyrë trupi nuk preket nga temperaturat e larta dhe arrin t'i përballojë ato.
Hulumtimet shkencore të kryera nga Universiteti i Grave Nara kanë treguar se çaji jeshil, përveç që është, siç dihet, një antioksidant natyral dhe antiinflamator, është edhe një zgjidhje e shkëlqyer për rihidratimin.
Çaji jeshil, me aromën e tij të butë dhe freskuese, mund të jetë një alternativë e shijshme ndaj ujit, duke nxitur hidratim më të shpeshtë. Përveç ruajtjes së hidratimit, në fakt, ai është i pasur me antioksidantë, veçanërisht katekina, të cilat luftojnë radikalet e lira dhe mund të ndihmojnë në parandalimin e plakjes së parakohshme dhe zvogëlimin e rrezikut të sëmundjeve kronike.
Prania e L-theaninës, një aminoacid unik për këtë pije, gjithashtu mund të nxisë relaksimin dhe të përmirësojë përqendrimin, duke e bërë atë një pije ideale për ditët e nxehta të verës kur stresi dhe lodhja mund të rritet.
Për një prekje shtesë freskie, shtoni një fetë limoni ose një gjethe nenexhiku në një gotë çaj disa minuta para se ta pini. Mbushni tabakatë e akullit me çaj jeshil dhe përdorni kubet e bëra për të ftohur pijet. Ju gjithashtu mund të shtoni copa frutash ose barishte si borziloku ose rozmarinë për një shije shtesë.

5 shpikjet e reja në fushën e teknologjisë

5 super ushqime kundër plakjes!
















Tre shenjat më të urryera të horoskopit!

