KreuKuzhine

Si të përgatisim një hamburger vegjetarian me panxhar dhe bulgur ?

Kombinimi perfekt i panxharëve, fasules, arrë dhe bulguri ju jep një hamburger ngjyrë të ndezur dhe shumë të shijshëm.

Përbërësit

1 qepë e madhe e prerë

250 g panxhar i pjekur me avull

400 g fasule të pjekura

30 g Ujë

1 vezë

15 g mustardë tretëse

400 g bulgur i gatuar

75 g, arra të pjekura dhe të copëtuara

5 g kripë

10 g salcë soje

60 g patate (ato që përdoren për të bërë patate pure)

100-120 g bukë e grirë

3 avokado të pjekur

6 panine hamburgeri

salcat për shije

soje ose feta sallatë

 

8-10 HAMBURGER

Fetët e qepëve të copëtuara fërgojini me pak vaj për 5 minuta; lërini mënjanë. Përzieni panxharin dhe fasulet së bashku me ujë, vezë, mustardë dhe gjysmës e qepës. Hidhini në një tas të madh dhe shtoni pjesën tjetër të qepës, bulgurin e gatuar, arrat e copëtuara, kripën, salcën e sojës dhe patatet. Përzjeini mirë. Pastaj hidhni bukën e grirë  me pan të integruar, deri sat ë krijohet një masë kompake për të formuar hamburger me lehtësi.

Formoni 8 ose 10 hamburgerë me përbërjen e fituar. kapini në majë me një  dhe skuqini në një tigan që nuk ngjit me pak vaj.

Plotësoni sanduiçët me avocado të grimcuar, salca dhe sojë sipas dëshirës.

Shërbejini menjëherë.