KreuKuzhine

Receta e Chicken Avocado roll nga Yamato

 

Për të përgatitur Chicken Avocado roll, një recetë e shijshme nga Yamato ju duhen këto përbërës:

 

Përbërësit:

Oriz Japonez  180 gr

Pulë (fileto)      100 gr

Mitsukan (uthull)   ¼ e gotës

Teriyaki (salcë)    ¼ e gotës

Kastravec  40 gr

Avokado    40 gr

Mango        40 gr

Kastravec   40 grm

Nori (algë)   1 fletë

Për servirje: Wasabi, Ginger, salcë soje

Përshkrimi

 

Marrim Algën (nori), të cilën e vendosim mbi kashtore, ku paraprakisht e kemi veshur me qese kuzhine (pelikul), për tu siguruar që orizi nuk do të ngjitet në të. Vendosim orizin, të cilin e kemi zier për 15 minuta dhe përgatitur me uthull mitsukan. Orizi duhet të jetë i njëtrajtshëm, dhe hapja në gjithë Algën bëhet me majat e gishtave dhe lehtësisht, që të ruhet forma e orizit. Pastaj Algën e kthejmë nga ana tjetër, duke kthyer poshtë orizin dhe lart Algën.

 

Fillojmë me vendosjen ose shtrimin e përbërësve. Ku fillimisht fileton e pulës e kemi kaluar në zgarë dhe e presin në copa të holla dhe të gjata. Gjithashtu avokadon, kastravecin dhe mangon e presim në të tillë formë. I vendosim njëri pas tjetrit të gjithë përbërësit. Pastaj fillojmë procesin e mbledhjes (roll), i cili duhet bërë avash pa ushtruar shumë presion, në mënyrë që roll të jetë sa më i shkrifët.

 

 

Pas përfundimit të makit (roll), vendosim sipër copëza të holla avokadoje, për ti dhënë një pamje më të bukur pjatës. Më pas bëjmë prerjen në pjesë të barabarta, e ndajmë në 8 pjesë. Tani vendosim makin (roll) në një pjatë, koha për ta dekoruar si të dëshironi për ta bërë sa më të bukur për syrin. Shoqërohet me wasabi, ginger dhe salcë soje.

 

 

 

Bordo No.65
Dhjetor 2023

SHKARKO VERSIONIN PDF