KreuKuzhine

Si e diel që është, gjeni kohë të përgatisni këtë buding të mrekullueshëm me limon!

E diela është dita që ku ne gjejmë më shumë kohë për familjen, e sigurisht edhe dita ku i kushtohet më shumë vëmendje gatimit. E nëse po kërkoni diçka të veçantë për sot, atëhere një buding me limon do të ishte perfekt! Një ëmbëlsirë e lehtë, e shijshme e që përgatitet thjeshtë.

Përbërsit: gjashtë vezë, 150 gramë sheqer, gjalp, lëngu i një limoni, lëkurë limoni të grirë.

Përgatitja:

   

Thyeni vezët dhe ndani të verdhën nga e bardha, më pas, me anë të një rrahësje elektrike, përzini të verdhën e vezëve. Të bardhat e vezëve trazojini me sheqerin dhe lëkurën e limonit, deri sa të marrin një ngjyrë të verdhë të zbehtë. Më pas shtoni lëngun e shtrydhur të limonit duke e vazhduar përzierjen. Të bardhat e vezëve që përziet me sheqerin, hidhini tek të verdhat e vezëve dhe trazojini nga lart poshtë që të mos prishni masën.

  

Më pas merrni një formë për të hedhur pudingu, lyjeni me gajlp dhe pak miell dhe hidhni masën e krijuar. Budingun e hedhur në formë vendoseni në një enë tjetër të mbushur me ujë të nxehtë dhe vendoseni në furrë, në pjesën e fundit të saj me 160 gradë për 50 apo 60 minuta. Pasi të jetë pjekur, lëreni të ftohet plotësisht dhe më pas hiqeni nga forma.

Bordo No.65
Dhjetor 2023

SHKARKO VERSIONIN PDF