Qofte me couscous dhe perime
Përbërësit:
Përgatitja: Në një tas të madh hedhim kus kusin të cilin e kemi zier më parë. Shtojmë aty kungullin, karotën dhe qepën e njomë, të cilat i kemi grirë në rende imët. Kujdes: kungullin shtrydheni nga lëngu, para se ta hidhni me përbërësit e tjerë. Shtojmë një vezë, kripë dhe piper dhe i përziejmë derisa të krijohet një masë homogjene, njësoj si për qofte. I përziejmë ngadalë dhe më pas shtojmë miellin, djathin dhe majdanozin e grirë imët. E lëmë masën e përftuar të pushojë për 10 minuta, ndërkohë fillojmë përgatitjet për skuqjen e qofteve. Përgatisim qoftet duke i dhënë formë sipas dëshirës dhe i lyejmë me peksimadhe. I vendosim në tiganin e nxehur paraprakisht ku kemi hedhur vajin dhe i skuqim derisa të marrin ngjyrë të artë.
Pulë e frituar me salcë
Përbërësit:
Përbërësit për salcën:
Përgatitja: Hedhim në një tigan vajin për t’u nxehur. Bashkojmë erëzat me galetën, sipër së cilës kemi hedhur pak lëkurë limoni për t’i dhënë freski. Shtojmë mbi galetë djathin parmigano dhe e trazojmë.
Më pas marrin mishin e pulës të cilin e kemi prerë në copa dhe pasi e lyejmë me miellin, e lyejmë me vezë, të cilën e kemi rrahur pak. Të gjitha copat e mishit të pulës i kalojmë në galetë dhe i lyejmë në të gjitha anët. Më pas i vendosim për t’u skuqur në tigan në një zjarr me temperaturë mesatare derisa të marrin ngjyrë të artë.
Për të pargatitur salcën sos përziejmë në një tas 5 lugë kos me majonezë, 1 thelp hudhër të grirë imët dhe 1 lugë kafe me curry për t’i shtuar ngjyrën. E përziejmë derisa të krijohet një masë homogjene salce dhe e shërbejmë bashkë me pulën e frituar.
Cheesecake me Oreo
Përbërësit:
Përgatitja: Me anë të një mikseri grijmë biskotat, ose futini në një qese, ku mund t’i thërrmoni. Gjalpin e shkrirë e hedhim tek biskotat e grira dhe i trazojmë. Kur të jetë krijuar një brumë tipik për cheesecake, e hedhim masën e përftuar në formën që do ta përgatisim dhe me anë të një luge e ngjeshim fort.
Nisim përgatitjet për kremin, duke hedhur në mikser kremin Filadelfia, të cilin e përziejmë dhe më pas shtojmë kremin pana, e rrahim sërish dhe shtojmë sheqerin pluhur. Shtojmë biskotat oreo të ndara në katërsh, në mënyrë që të ruajmë formën e tyre. Masën e kremit e vendosim në tavën ku kemi hedhur brumin e biskotave të grira. E përhapim me një spatul në mënyrë të njëtrajtshme dhe më pas e vendosim në frigorifer për katër orë. Pasi ta nxirrni nga frigoriferi, i shtojmë sipër pluhur nga biskotat oreo.


Manual stili mbi dy rrota ( dje dhe sot)!!!




Jeta në Foto… …Elvira Diamanti!






Një histori suksesi nga Orgesa! #cohlslover




Xixa dhe temina: kur “shkëlqejnë mbretëroret”!!


Zbuloni trendet e verës në Bordo TREND!

