KreuCelebrity

Universiteti i Harvardit prezanton lëndën dedikuar Taylor Swift!

Universiteti i Harvardit prezanton lëndën dedikuar Taylor Swift!

Në semestrin e pranverës së vitit 2024, Universiteti i Harvardit do të prezantojë një lëndë për këngëtaren e njohur Taylor Swift.

“Sot, ajo është vendi ose artistja pop më e njohur në Amerikën e Veriut: shkrimi i këngëve përfshin disa zhanre dhe ndikimi i saj ekonomik ndryshon qytetet”, thuhet në përshkrimin e lëndës të titulluar “Taylor Swift dhe bota e saj”.

Universiteti i Harvardit prezanton lëndën dedikuar Taylor Swift!

Iniciatorja e kësaj lënde, Stephanie Barth, do t’i bëjë studentët të shkruajnë shumë më tepër për këngët e tyre të preferuara të Taylor Swift.

“Ne do të mësojmë se si të studiojmë kulturën e fansave, kulturën e të famshmëve, adoleshencën, moshën madhore, si të mendojmë për tekstet e bardha, tekstet jugore, tekstet transatlantike dhe nëntekstet e çuditshme”, thuhet në webin e Harvardit.

Universiteti i Harvardit prezanton lëndën dedikuar Taylor Swift!

Në një intervistë me Harvard Crimson, Barth tha se kalimi i Swift nga muzika ‘country’ në pop do të studiohet sepse lidhet me ndryshime më të gjera politike në vend.

 

Bordo
Shtator - No.63

SHKARKO VERSIONIN PDF