KreuStil Jetese

3 arsye shëndetësore pse duhet të largoni peshën e tepërt nga beli!

3 arsye shëndetësore pse duhet të largoni peshën e

Fatkeqësisht shëndeti i tepërt te barku nuk është vetëm një problem që i përket pamjes. Mjekët e konsiderojnë si një nga shqetësimet më të mëdha që mund të çojë në keq funksionime të organizmit.

Ky problem fillon që nga mosha 15-vjeçare deri në të 50-tat e vona. Ekspertët thonë se në zonën e barkut janë femrat ato që fitojnë më shumë peshë dhe është një nga zonat më problematike për shëndetin.

Dëmton organizmin
Dhjami i tepërt shpeshherë nga studiuesit konsiderohet si një organ i mirëfilltë pasi prodhon një numër të madh hormonesh. Këto hormone ndikojnë në shëndetin tuaj, duke rritur shanset për t’u prekur nga sëmundja e diabetit dhe problemet me mushkritë. Shtimi i sasisë së dhjamit në zonën e barkut zë vend ndër organe duke lënë shumë pak hapësirë për funksionimin normal të mushkërive.

3 arsye shëndetësore pse duhet të largoni peshën e

Dëmton zemrën
Ky lloj shëndeti në zonën e barkut, ka aftësi të nxjerrë jashtë trupit tuaj proteina dhe substanca që forcojnë sistemin imunitar. Acidet yndyrore që lëshohen nga dhjami i akumuluar në bark janë të lidhura me rritjen e kolesterolit të keq. Duke ju shkaktuar kështu një numër të madh sëmundjesh që shkaktojnë me probleme kardiovaskulare.

Rrit rrezikun e sëmundjeve të këqija 
Të qenurit obezë apo mbipeshë përgjithësisht rrit nivelin e prekjes nga lloje të ndryshme të sëmundjeve kancerogjene. Pesha e tepërt rrit mundësinë e prekjes nga kanceri i gjirit pasi në këto raste trupi prodhon shumë estrogjen. Duke qenë një burim i madh hormonesh kjo zonë ju bën të jeni shumë të rrezikuar nga kjo sëmundje.

Bordo No.64
Nëntor 2023

SHKARKO VERSIONIN PDF