KreuStil Jetese

Ndryshime në Kodin Penal! Në burg kush tradhton: deri në 3 vjet!

Ndryshime në Kodin Penal! Në burg kush tradhton: deri në 3 vjet!

Thyerja e besnikërisë gjatë një martese deri më sot është konsideruar problem moral, por me ndryshimet në Kodin Penal, një gjë e tillë do të jetë një vepër penale, e cila do të ndëshkohet deri në 3 vite burg.

Në projektligjin e hedhur për diskutim thuhet se, “Mbajtja e dy ose më shumë martesash në të njëjtën kohë, apo bashkëjetesa me një apo më shumë partnerë/e në të njëjtën kohë, dënohet me gjobë ose me burgim deri në tre vjet.

Ndryshime në Kodin Penal! Në burg kush tradhton: deri në 3 vjet!

Nëse bigamia vazhdon pas dënimit të parë, dënohet me burgim nga gjashtë muaj deri në katër vjet”.

Sipas Kodit të Familjes, bashkëjetesë quhet kur dy individë kanë një lidhje emocionale dhe jetojnë në çift, e karakterizuar nga një jetë e përbashkët, që paraqet një karakter stabiliteti dhe vazhdueshmërie.

 

Bordo No.65
Dhjetor 2023

SHKARKO VERSIONIN PDF