KreuKuzhine

Receta super e të fundjavave të vjeshtës. Rrole zogu me shegë, kaper dhe ullinj

Receta është perfekte për të dielat e vjeshtës”. Rroleja e zogut me shegë dhe ullinj.

Përbërësit

400 g. biftek

150 g. bukë e lagur me qumësht

100 g. djath parmixhan

lëkura e një limoni

50 g. kaper

100 g. ullinj

vaj

trumzë

rozmarinë

1 shegë

1 gotë verë e bardhë

70 g. konjak ose raki

50 g. mjaltë

50 g. aceto balsamico

Përgatitja

Bëni një brumë me mishin e copëtuar, bukën e lagur në qumësht, djathin parmixhan, lëkurën e një limoni, kaperin dhe ullinjtë e copëtuar, trumzën e copëtuar dhe rozmarinën, farat e shegës, kripën dhe piperin.

Merni një zog, pasi i keni hequr kockat, rrotullojeni dhe lidheni. Skuqeni në 100 gramë vaj me dafinë, trumëz dhe rozmarinë, shuajeni me verë të bardhë dhe shtojini një gotë ujë, kripë dhe piper. Mbulojeni dhe lërëni në zjarr të ngadaltë për 40 minuta.

Bashkoni rakinë, mjaltin dhe uthullën balsamike, ullinj dhe lërni ehde 10 minuta të tjera.

Priteni zogun kur të jetë ftohur, vendoseni në pjatë me pak lëng, dafinë, ullinj, kaper dhe farat e shegës.

Ju bëftë mirë!

Bordo No.65
Dhjetor 2023

SHKARKO VERSIONIN PDF