KreuFashion

 10 përfitime, nëse vendoni të konsumoni më pak mishin!

Hani më pak mish, thjesht duke e hequr atë nga dieta juaj qoftë edhe disa ditë në javë. Përfitimit për shëndetin tuaj do të jenë të shumta. Të hash më pak mish do të thotë të hash më shumë me vetëdije, duke marrë parasysh ndikimin në gjendjen tonë shëndetësore të asaj që ne konsumojmë.

Më poshtë do të gjeni 10 përfitime nëse vendosni të hani më pak mish:

1-Ul rrezikun e problemeve me zemrën

2-Redukton kolesterolin: Sipas hulumtimeve të ndryshme, zëvendësimi i një ose dy porcioneve të proteinave shtazore me proteina bimore çdo javë çon në një reduktim të treguesve kryesorë të kolesterolit me rreth 5%.

3-Ndihmon në mbajtjen e trupit në formë

4- Ndihmon në avantazhet ekologjike

5-Ndihmoni në uljen e urisë në botë: Më shumë se gjysma e të korrave të botës përdoren për të ushqyer kafshë të fermave, jo njerëz.

6-Ul mizorinë ndaj kafshëve:

7-Do t’ju bëjë të eksperimentoni me receta të reja në kuzhinë

8-Mbështet biodiversitetin: Të zgjedhësh një dietë javore më organike kudo që është e mundur do të thotë të mbështesësh bujqësinë pa pesticide, e cila është e mirë për kafshët dhe mjedisin, dhe nga ana tjetër është e mirë për ne.

9-Trupi ynë do të ketë më shumë energji: Trupi i njeriut punon më shumë kur duhet të tretë mishin sesa kur duhet të tretë ushqimet me bazë bimore.

10-Do t’ju ​​kursejë para: Ngrënia e mishit, veçanërisht e mishit me cilësi të mirë, mund të jetë shumë e shtrenjtë.

 

Bordo No.65
Dhjetor 2023

SHKARKO VERSIONIN PDF