KreuCelebrity

Ermal Meta bën rrëfimin prekës: S’do ta fal kurrë babanë tim!

Artisti Ermal Meta ka dhënë një intervistë për mediat italiane pas problemeve shëndetësore që pati, ku iu desh që të anulonte dhe aktivitetet e tij.

“Më është dashur të pezulloj disa aktivitete pune që të mund të hetoj shkaqet dhe më erdhi keq, por ishte e nevojshme. Për fat të mirë, me një trajtim të synuar dhe të papritur, gjithçka shkoi mirë. Në fund nuk ishte asgjë shqetësuese”, tha ai në një intervistë për “Oggi”.

Gjatë intervistës, Ermal Meta foli edhe për jetesën në Shqipëri, në kohën e regjimit komunist. “Çdo fjalë mund të lexohej si një pozicion përmbysës në lidhje me një ‘kod’ që duhej të intuitohej, të përvetësohej. Mendoj se kjo më bëri të fshihesha, edhe pse periudha më e vështirë ishte nga rënia e regjimit, në 1991, deri kur u largova në 1994: dhunë, krim, vdekje në rrugë, një ndjenjë rreziku për të cilën nuk e kisha bërë. Nuk do ta fal kurrë babanë tim, i cili na la vetëm në ato vite të tmerrshme”.

Më pas, artisti ka folur edhe për largimin drejt Italisë dhe përballjen me paragjykimet. “Ndjeva se duhej të provoja se nuk isha si shqiptarët e portretizuar në gazeta. Ndihesha si një mysafir që nuk duhej të bënte zhurmë. Më shqetësonte dhe më pas me muzikën bëra sa më shumë zhurmë…” .

 

 

Ermal Meta u shpreh se edhe pse në Shqipëri ka jetuar 13 vjet, ndërsa në Itali 28, ai i është mirënjohës vendit të tij të origjinës.

Bordo
Shtator - No.63

SHKARKO VERSIONIN PDF