Në një atmosferë të dashur për kulturën dhe kuzhinën shqiptare, autoret Aferdita Delaj dhe Liljana Gashi kanë promovuar librin e tyre të shumëpritur, “Eating Albanian”.
Botuar nga Votra Inc. që ndodhet në NYC, kjo kryevepër kulinare jo vetëm që eksploron shijet e pasura dhe të larmishme të ushqimit shqiptar, por, gjithashtu, zhytet në traditat dhe historitë që e bëjnë këtë kuzhinë kaq unike, ose siç e përshkruajnë ato, dashuri e nënave dhe gjysheve shqiptare, të cilat dashurinë nuk e kanë shprehur vetëm nëpërmjet fjalëve, por edhe nëpërmjet gatimeve të dashura të familjeve të tyre.
“Eating Albanian” është një homazh për trashëgiminë kulinare të Shqipërisë, një vend i njohur për peizazhet e tij të larmishme, traditat dhe kulturën e vjetër, dhe po ashtu për kuzhinën e pasur dhe të shëndetshme.
Çdo kapitull i dedikohet një kursi të veçantë, duke ofruar jo vetëm receta, por edhe njohuri mbi zakonet lokale, përbërësit sezonalë dhe kontekstin historik që formëson ushqimet duke prekur dhe gatimet shqiptare nga emigrantët shqiptarë në Shtete e Bashkuara të Amerikës.
Afërdita Delaj dhe Liljana Gashi, dy afariste të vendosura me familjet e tyre në New York dhe New Jersey, me një dashuri të thellë për kulturën dhe traditën shqiptare, vendosën të ndërmarrin këtë rrugë me qëllim promovimin e kuzhinës shqiptare në botë.
Në lidhje me librin, janë krijuar një seri videosh gatimi në të cilat gra të ndryshme shqiptare nga Shqipëria, Kosova, New York City dhe New Jersey gatuajnë receta tradicionale në familjet e tyre. Këto video mund t’i ndiqni te “Votra Magazine” ose në faqen e tyre të Instagramit “Eating Albanian”.
Për më shumë njohuri dhe përditësime, ndiqni Aferdita Delaj dhe Liljana Gashi në kanalet e tyre të mediave sociale dhe qëndroni të informuar për detajet e ardhshme mbi ngjarjet dhe nënshkrimet e librave.












Si të largoni celulitin me disa hapa natyralë!





Sekretet e verës nga somelierja Entela Cenko

Las Vegas në zemër të Tiranës!

