KreuStil Jetese

Ushqime afrodiziake për një darkë romantike

Ushqimi dhe dashuria shpesh shkojnë krah për krah. Janë dy gjëra pa të cilat qenia njerëzore nuk do të ekzistonte, ushqejnë trupin dhe shpirtin dhe në disa raste mund të bëjnë edhe keq. Në këtë rast do të merremi me një aspekt mjaft pozitiv të kësaj marrëdhënieje, duke u munduar të kënaqim edhe personat me shije të sofistikuar me një seri ushqimesh që janë jo vetëm të shijshme, por që edhe i bëjnë mirë lidhjes tuaj në çift. Po flasim për ushqimet afrodiziake, ato të cilat sipas traditës kanë aftësinë të rrisin epshin. Grekët dhe romakët e lashtë besonin në aftësitë afrodiziake të disa ushqimeve. Në të shkuarën, studime të ndryshme kanë treguar se disa substanca  mund të stimulojë dëshirën seksuale, pasi gjenerojnë reaksione si rritja e qarkullimit të gjakut duke përmirësuar performancën. Nëse bëhet fjalë thjesht për mite apo të vërteta shkencore, është vërtetuar tashmë se disa ushqime, qoftë edhe vetëm në niveli psikologjik, i ndihmojnë të dashuruarit. Atëherë, përse të mos i provoni?

 

Tags:

Home bordo

Bordo
Gusht - No.61

SHKARKO VERSIONIN PDF