KreuKuzhine

Ja supa që duhet të konsumoni të paktën një herë në javë

Përbërsit: 250 gramë thjerrëza, 500 ml ujë, 2 – 3 thelpinj hudhër, 1 kokërr qepe, 1 karrotë, 2 gjethe dafine, salce domate ose spece, kripë, pak rigon, piper sipas dëshirës.

Përgatitja:

Në fillim lajm thjerrëzat me ujë te ngrohtë. Me pas mund të vazhdojmë të hedhim në një enë të gjitha asortimentet së bashku. E vendosim enën në zjarr të ulët për rreth 20 minuta.

Pasi shohim që thjerrëzat kanë zier, me ndihmën e nje luge, shtypim qepën dhe karotën. I hedhim salce domate ose spece sipas deshirës. Në fund e rregullojme me kripë dhe piper.

Gjellë thjerreza është një recetë gatimi e shpjetë dhe pa shume mundim, ideale kur nuk kemi shumë kohë dhe duam të konsumojmë diçka me vlera ushqyese.

Bordo No.65
Dhjetor 2023

SHKARKO VERSIONIN PDF