10.5 C
Tirana
E hënë, 27 Mars, 2023
spot_img

Shkencëtarët australianë besojnë se ilaçi i morrave shëron Covid-19 brenda 2 ditëve!

Ndonëse tingëllon çuditshmëm, një grup shkencëtarësh australianë besojnë se një ilaç që përdoret gjerësisht kundër parazitëve të kokës, apo scabies (zgjebes) mund të kurojë Covid-19, brenda 48 orëve.

Medikamenti quhet “Ivermectin” dhe kuron infeksionet që shkaktohen nga parazitët e lëkurës. Sipas eksperimenteve të kryera në laboratorët e ”Royal Melbourne Hospital”, ilaçi paralizon virusin SARS-CoV-2 dhe dëmton sistemin e tij të nervor, pra ndalon riprodhimin e tij në organizëm.

Specialialistët kanë testuar ilaçin dhe kanë arritur në përfundimin se në 99.8% ilaçi ka eliminuar plotësisht virusin.

easy dinner ideas

te ngjashme

Te fundit