KreuInterior

7 Trendet e dizajnit të brendshëm që duhen shënuar për këtë vit

Trendi më i dukshëm i dizajnit të brendshëm në 2021? Një mani e rehatisë. Pas një viti bllokimi, shtëpitë tona të fantazisë përcaktohen nga ngrohtësia, qetësia dhe një ndjenjë e veçantë e personalitetit. Për sa i përket paletave të ngjyrave, neutralet e qeta po i lënë vendin toneve të tokës dhe ngjyrave të guximshme (smeraldi dhe kobalt janë vendosur që të dy të jenë të popullarizuar), ndërsa kur bëhet fjalë për mobiljet, vintage është rruga e duhur. (Sigurohuni të ndiqni llogari në Instagram kushtuar produkteve shtëpiake të dorës së dytë që janë rritur gjatë vitit të fundit, duke përfshirë Curios Shop, The Eclectiquette dhe Folie Chambre.) Gjithashtu për t’u mbajtur mend? Pas viteve të kushtuara një furie spastruese të frymëzuar nga Marie Kondo, 2021 do të shohë kthimin e mirëpritur të –  zgjedhur me kujdes – objektit. Më poshtë, çdo trend interiori që vendos të mbizotërojë në 2021.

Nëse keni kaluar pjesën më të madhe të vitit të kaluar duke rregulluar dhe rirregulluar raftet tuaja të librave, përgatituni të kushtoni orë të konsiderueshme në raftet e kuzhinës në vitin 2021. Detyra juaj e parë: dekantimi i gjithckaje në enë të bukura qelqi. Ata që janë bërë shefa kuzhine dhe / ose somelier gjatë karantines duhet gjithashtu të marrin në konsideratë shfaqjen e bimëve të tyre Daphnis & Chloe ose verën Oranj. Qëllimi është që kuzhina juaj të ndihet e rregullt, por e jetuar në të.

Nëse do të kalojmë edhe disa muaj duke u fshehur nën mbulesa, le të paktën t’i bëjmë mbulesa të këndshme. Jorganët mishërojnë ‘mood’ në dekor tani – një martesë ngushëlluese e strukturës, modelit dhe ngrohtësisë që shkakton nostalgji. Cutter Brooks rezervon zbulime të shekullit të 19-të që janë drejtpërdrejt nga Little House on the Prairie, ndërsa ka një gamë të lavdishme të opsioneve bashkëkohore.

Përsëriteni pas nesh: ekziston një ndryshim midis rrëmujës dhe organizimit. Tani është momenti i përsosur për të filluar një koleksion të ngrohtë – letra për dekorimin antik; orendi kuzhine Americana; shporta franceze të endura me dorë … Gjithashtu vlen të merret parasysh? Marrja e një tabele për të organizuar kujtimet e udhëtimeve dhe / ose shkrimet më të bukura që merrni gjatë viteve.

Një shtëpi me plan të hapur mund të ketë qenë e mrekullueshme para pandemisë – por risia u shua mjaft shpejt gjatë karantines së parë. Një lajm i mirë: ndarësit e dhomave po kthehen. Merrni frymëzim nga Coco Chanel në 31 Rue Cambon dhe hapësirat ndarëse të disponueshme me bollëk në 1stDibs.

Jashtë me vazo lulesh, brenda me jastëk zhurmues. Ne të gjithë kemi mësuar vlerën e një divani që ju sjell vërtet rehati në vitin 2020. Bëni divanin tuaj edhe më të butë me jastëkët dekorativ – mundësisht ato që shtojnë një spërkatje të mirëpritur të ngjyrës që rrisin humorin, të tilla si jastëkët Grand Tour të Gergei Erdei ose Sister nga Studio Gama të Ashby.

Prisni modele botanike – dhe, po, më shumë bimë shtëpie – që të dominojnë faqen tuaj në Instagram këtë vit. Kushdo që është i vendosur të presë guximin në natyrë pas bllokimit, ndërkohë, duhet të drejtohet te Maison & Painter ose Violet Grey për mobilje të dorës së dytë.

Bordo No.64
Nëntor 2023

SHKARKO VERSIONIN PDF