KreuKuzhine

Mundësi e artë për shefat e rinj të kuzhinës: Konkursi S.Pellegrino Young Chef Academy

Mundësi e artë për shefat e rinj të kuzhinës: Konkursi

Pas suksesit të jashtëzakonshëm të vitit të kaluar, konkursi S.Pellegrino Young Chef Academy Competition do të rikthehet për një edicion të 5-të në 2022/23.

Konkursi S.Pellegrino Young Chef Academy është rritur me kalimin e viteve për t’u bërë një nga ngjarjet ndërkombëtare të jashtëzakonshme të gastronomisë globale, duke i ofruar talenteve të reja të kuzhinierëve një mundësi që vjen një herë në jetë për rritje dhe zhvillim dhe për të krijuar një rrjet ndërkombëtar me njerëz që ndajnë pasionin e përbashkët për gatimin.

Të gjithë shefat e rinj të kuzhinës nën moshën 30 vjeç do të kenë mundësinë të bëhen pjesë e konkursit ndërkombëtar, i cili u jep mundësinë të rinjve të përfaqësojnë Shqipërinë me pjatën e tyre “Signature Dish” dhe të bëhen pjesë e Akademisë S.Pellegrino. Aplikantëve do t’u kërkohet të japin informacion personal dhe profesional dhe të paraqesin recetën e një pjate që mund të komunikojë vizionin e tyre personal, aftësitë unike dhe kreativitetin.

RREGULLAT E PJESËMARRJES

Pjesëmarrja në këtë konkurs është ekskluzivisht e hapur për Kuzhinierët e Rinj të cilët plotësojnë kriteret e mëposhtme:

MOSHA: Nën 30 vjeç

EKSPERIENCA: Duhet të kenë punuar me kohë të plotë për të paktën 1 vit në një ose më shumë Restorante/Catering, kompani si “commis” ose “chef de cuisine” ose “chef de partie” ose “sous chef”.

GJUHA: Gjuha zyrtare e konkursit është Anglisht. Kandidatët duhet të jenë në gjendje të shprehen në gjuhën angleze në të folur dhe të shkruar. Për të lehtësuar proçesin e regjistrimit, kandidatët mund të aplikojnë në cilëndo nga gjuhët e mëposhtme: Anglisht, Mandarin Kineze, Spanjisht, Frengjisht, Italisht. APLIKIMI ONLINE Receta & foto që konkurentët do të përgatisin, do të konsistojë në pjatën që Kuzhinierët e Rinj do të përgatisin nëse përzgjidhen në Listen e Fituesve Rajonale.

Receta duhet të përfshijë informacionin e mëposhtëm:

– Emrin e recetës;

– Llojin e pjatës (pjata e parë ose e dytë);

– “Besimi personal“;

– Komponentët;

– Koha e përgatitjes dhe servirjes;

– Përbërësit dhe sasitë;

– Metoda e përgatitjes;

– Prezantimi i pjatës dhe ushqimit.

Nga pjata kërkohen tre fotografi të detajuara me rezolucion të lartë.

FAZAT PJESEMARRESE

Pjesëmarrësit duhet të paraqesin recetën e tyre të “Signature Dish” sipas Rregullores dhe Aneksit 1, në faqen zyrtare.
Receta duhet të jetë e njëjtë gjatë të gjitha fazave të konkursit.

Një panel gjykues i përbërë nga anëtarë të pavarur të ALMA (Shkolla Ndërkombëtare e Kuzhinës Italiane), do të vlerësojë aplikimet në bazë të tre kritereve të mëposhtme (Rregullat e Arta).

Identifikimi dhe njoftimi i pjesëmarrësve rajonal të përzgjedhur rajonale:  Duke filluar nga data 06/07/2022.

“Signature Dish”, e pjesëmarrësve të përzgjedhur në listën e fituesve rajonalë do të vlerësohen nga një juri lokale e kuzhinierëve të njohur kombëtarë dhe/ose rajonalë.

Kandidati i parë i përzgjedhur do të emërtohet “Finalisti Rajonit” dhe do të kualifikohet për në Finalen e Madhe. Një shef kuzhine “Mentor” do të mbështese çdo finalist të zgjedhur.

Përcaktimi i çmimit të madh S.Pellegrino Young Chef Academy 2022-23 është planfikuar të zhvillohet në Qershor 2023 në Milan, Itali.

Gjatë finales së madhe, vetëm finalistët rajonalë të çmimit S.Pellegrino Young Chef Academy Aëard do të gatuajnë pjatat e tyre “Signature Dish”, të cilat do të vlerësohen nga shtatë kuzhinierë të njohur ndërkombëtarisht (“Juria e Madhe”)

Gjatë Finales, do të jepen edhe 3 çmime të rëndësishme:

Për më shumë udhëzime rreth proçesit të aplikimit kontaktoni skuadrën S.Pellegrino në Shqipëri duke telefonuar në numrin 00355682066227 ose klikoni në faqen zyrtare të sanpellegrinoyoungchefacademy.com

Bordo
Shtator - No.63

SHKARKO VERSIONIN PDF