KreuKuzhine

Një recetë nga Fundim Gjepali

Ciocori

Flokë orizi

Përbërësit

100 gr oriz i thekrruar

150 gr gianduia

80 gr krem lajthish

30 gr gjalpë

Përgatitja: Shkrijmë gianduien, shtojmë kremin e lajthisë, gjalpin e butë dhe e përziejmë me orizin flokë. Më pas e vendosim me një formë rrethore duke i dhënë sensin e një biskote.

 

Krem lajthie

Përbërësit:

1l panna

260 gr sheqer

240 gr lajthi

14 gr gelatinë

Përgatitja: Vendosim në ujë fletët e gelatinës, vendosim në një enë panën, kremin e lajthisë e lëmë të ziejë, e kullojmë dhe pastaj e bashkojmë me gelatinen. E lëmë të ftohet në një enë dhe pastaj e vendosim në një qese për pasticeri me një forme për tortat dhe e lëmë në frigorifer.

 

Salsa me kafe dhe spec djegës

Përbërësit:

300ml ujë

100 gr sheqer

10 gr glukozë

20 gr kafe

1 gr spec djegës

Përgatitja: Vendosim të gjitha produktet në një enë dhe e bëjmë të kthehet në riduksion. Pastaj e lëmë të ftohet në një biberon për pasticeri.

 

Frut pasioni

Përbërësit:

500 gr panna të rrahur pak

400 gr frut pasioni

100 gr mango

4 fletë xhelatinë

Meringa italiane (200 gr sheqer, 60 ml ujë, 126 ml të bardhë veze)

Përgatitja: Rrahim pannën deri sa ajo fryhet, rrahim dhe të bardhën e vezës duke i shtuar ujin e nxehtë, pastaj bashkojmë gjithçka dhe i japim formë si në foto.

 

Montimi i pjatës

Vendosim biskotën me oriz në pjatë, sipër saj vendosim musin me frut pasioni dhe mango, sipër saj vendosim kremin e lajthisë dhe e dekorojmë me karamel dhe salcën e kafesë.

 

 

Bordo No.65
Dhjetor 2023

SHKARKO VERSIONIN PDF