KreuStil Jetese

Metoda sekrete e CIA-s për të eliminuar çdo lloj dhimbje!

Metoda sekrete e CIA-s për të eliminuar çdo lloj dhimbje!

Agjencia Qendrore e Inteligjencës (CIA) është një metodë e veçantë që përdor një ‘kod mashtrimi’ për të reduktuar sinjalin e dhimbjes sipas një dokumenti të deklasifikuar të vitit 1977. Vitet e tyre të kërkimeve dhe eksperimenteve të shumta mbi trupin e njeriut kanë rezultuar të jenë mjaft të dobishme për forcat speciale si dhe agjentët e CIA-s që punojnë në terren. Shumë dosje që kanë dalë në dritë tregojnë teknika shumë të thjeshta, por interesante për të përmirësuar gjendjen mendore dhe fizike të trupit brenda pak minutash.

Studimi prej 90 faqesh përshkruan se si profesionistët shëndetësorë të CIA-s morën pjesë me dëshirë në tortura. Dokumenti gjeneron një reaksion zinxhir të vetëjustifikimit dhe reduktimit të rreziqeve dhe dëmtimit të të paraburgosurve.

55515: Metoda për eliminimin e dhimbjes

Pjesa më interesante e dokumentit është metoda “55515” e heqjes së dhimbjes. Për të përdorur këtë teknikë, së pari duhet të largoni mendjen nga çdo mendim dhe thjesht të përqendroheni në zonën ku ndjeni dhimbje. Për të qenë të qartë, ky është një efekt psikologjik që bëhet për të hequr çdo lloj dhimbjeje, prandaj funksionon kundër çdo lloj dhimbjeje. Mbyllni sytë dhe vizualizoni trupin duke u fokusuar veçanërisht në zonën ku ju ndjeni dhimbje. Pasi të jeni 100% të fokusuar, vazhdoni të përsërisni numrin 55515 derisa të ndjeni lehtësim nga dhimbja.

Metoda në fakt vjen nga programi Gateway i Institutit Monroe, ‘programi mjekësor që CIA përdori në kërkimin e saj në Projektin Stargate’. Dhimbja është vetëm një perceptim fizik, është një lloj alarmi i dërguar nga truri për t’ju bërë të ditur se diçka nuk është në rregull me trupin tuaj, prandaj çdo fokus që mund ta bëni trurin tuaj të neglizhojë çdo ndikim ose defekt të thënë më mirë brenda trupit mund të shkaktojë dhimbje.

Bazuar në raporte të ndryshme jozyrtare, kjo metodë është përdorur kryesisht nga agjentët e CIA-s për t’i rezistuar torturave nga armiqtë. Studimi përmend se teknikat OMS janë në përputhje me rregullat e Shoqatës Psikologjike Amerikane (APA), por nuk përmendet koordinimi midis APA-së, CIA-s dhe Departamentit të Mbrojtjes në zhvillimin e këtyre politikave.

Ky dokument është një aktakuzë dënuese për teknikat e torturës amerikane, si dhe për rolin vendimtar të personelit të CIA, OMS në pjesëmarrjen dhe fshehjen e torturës. Kjo demonstron mosrespektimin e profesionistëve shëndetësorë për standardet bazë etike, siç është Deklarata e Shoqatës Botërore të Mjekësisë në Tokio, e cila u kërkon atyre të përmbahen nga të gjitha format e pjesëmarrjes në tortura ose keqtrajtime.

Tags:

Home bordo

Bordo No.64
Nëntor 2023

SHKARKO VERSIONIN PDF