KreuBusull

Venecia vendos rregulla. Nuk ka më grupe mbi 25 persona dhe as altoparlantë

Venecia vendos rregulla. Nuk ka më grupe mbi 25 persona dhe as
Rregulla të reja janë vendosur në Venecia.

Altoparlantët janë ndaluar dhe grupet me më shumë se 25 persona janë gjithashtu të ndaluara.

Masat janë marrë për shkak të turizmit masiv.

Venecia vendosi një tarifë hyrjeje ditore prej 5 € në fillim të këtij viti, pasi fillimisht ndaloi anijet e lundrimit të ankorohen në tremujorin e vitit 2021.

Turizmi masiv konsiderohet gjerësisht si një nga çështjet më urgjente për Venecian, e cila ka një popullsi prej rreth 250,000 banorësh dhe pati më shumë se 13 milionë vizitorë në 2019-ën.

Bordo No.64
Nëntor 2023

SHKARKO VERSIONIN PDF