KreuStil Jetese

A e shëron migrenën botoksi?

Në fakt, kjo pyetje tingëllon më tepër si një justifikim për të bërë ndërhyrje estetike. Por sipas dr. Mitch Chasin, drejtues i ‘Reflections Center for Skin and Body’ në New Jersey, injeksionet me botoks për ato që vuajnë nga migrena janë shpesh një shpëtim.

“Dhimbja kronike e migrenës, – shpjegon ai, – përsëritet 14 ditë në muaj dhe zgjat rreth 4 orë. Për ata që vuajnë nga migrena kronike, kjo do thotë që një humbje e vërtetë në cilësinë e jetës së tyre dhe fatkeqësisht ilaçet që përdoren për ta qetësuar dhimbjen kanë efekte anësore si turbullim të theksuar të trurit, që ju bëjnë të harroni emra apo vende, apo që nuk ju lejon t’i jepni makinës. Trajtimi me botoks është tjetër gjë: ai pengon komunikimin mes muskulit dhe trurit, që i ‘thotë’ muskulit të tendoset. Përveç kësaj, pengon disa nga receptorët e trurit që lidhen me dhimbjen”. thotë dr. Chasin.

Tags:

Home bordo

Bordo No.64
Nëntor 2023

SHKARKO VERSIONIN PDF